19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ60 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν απ’ το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

60 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν απ’ το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ολοκληρώθηκε με  απόλυτη επιτυχία και εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή πολιτών η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟ» την Πέμπτη 9 Απριλίου στο ΚΑΠΗ Πικερμίου.

Συγκεντρώθηκαν 60 μονάδες αίματος  για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας  αλλά και την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας αίματος.

Όλες οι αιμοληψίες έγιναν με βάση τηλεφωνικά ραντεβού που είχαν κλειστεί το προηγούμενο διάστημα  με απόλυτη τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας του ΕΟΔΥ.

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

Η εξαιρετικά αυξημένη διάθεση προσφοράς των πολιτών, που δεν μπόρεσε να καλυφθεί στις προκαθορισμένες ώρες οδήγησε στην απόφαση για τη διενέργεια ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ την 23η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 20202 στο χώρο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ 09.00 – 13.00.

Και για την επαναληπτική αιμοδοσία:

Παρακαλούνται οι εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να επικοινωνούν πρώτα με το τηλεφωνικό κέντρο 22940-22222 ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος προγραμματισμός προσέλευσής για την αποφυγή συνωστισμού.

Επίσης, για τη μετάβαση στο χώρο της αιμοδοσίας οι πολίτες πρέπει να συμπληρώσουν στη φόρμα μετακίνησης τον κωδικό Β1 (μετάβαση σε γιατρό .

Η ανιδιοτελής προσφορά ζωής και αλληλεγγύης  των συμπολιτών μας αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας εποχή εκπέμπει ισχυρό το μήνυμα ότι ο άνθρωπος και η προσφορά στη ζωή είναι πάνω από όλα.

Ως  Δήμος Ραφήνας Πικερμίου νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε κάθε μια και κάθε έναν ξεχωριστά, γι’αυτήν την πράξη συμμετοχής και ανιδιοτέλειας στον συνάνθρωπο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-04-2020: ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ. ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου στηρίζοντας την προσπάθεια «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» θα διανείμει  την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020,  «πόρτα – πόρτα» τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης σε όλους τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στην πόλη μας.

Υπενθυμίζουμε ότι από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας θα ξεκινήσει, επίσης «πόρτα – πόρτα», η διανομή μερίδων φαγητού σε ευάλωτους και αδύναμους συμπολίτες μας, πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

Την Τετάρτη 8 Απριλίου  πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη από το Δήμο, τακτική απολύμανση, όλων  των Δημοτικών κτιρίων και χώρων , συμπεριλαμβανομένων των χώρων της ΕΛΑΣ, του Λιμεναρχείου και του ΟΛΡ.

Για το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η τακτική απολύμανση του ΚΥ Ραφήνας, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα