17.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΑ. Βασιλόπουλος: Αυτός ήταν ο λόγος που συνεργάστηκα με τον Μπουρνούς –...

Α. Βασιλόπουλος: Αυτός ήταν ο λόγος που συνεργάστηκα με τον Μπουρνούς – Αυτή ήταν η αιτία του ναυαγίου

Ο υπ. δήμαρχος Ρ-Π Ανδρέας Βασιλόπουλος αποκαλύπτει γιατί συνεργάστηκε με τον Μπουρνούς και την αιτία που απέσυρε την στήριξη στο πρόσωπό του.

Ο υπ. δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος στην συνέντευξη που παραχώρησε στο oncamera και την δημοσιογράφο Φωτεινή Νάσου, αποκαλύπτει το λόγο για τον οποίο συνεργάστηκε με την διοίκηση Μπουρνούς: “Συνεργαστήκαμε, είπε, γιατί έπρεπε η αντιπολίτευση τα πρώτα χρόνια να βοηθήσει μια διοίκηση να κάνει έργο (προς όφελος της κοινωνίας)».

Σύμφωνα με την προγραμματική συμφωνία, όπως είπε ο κος Βασιλόπουλος, θα μπορούσε απ’ τη μια να βοηθήσει να παρθούν σωστές αποφάσεις για όσα προτίθετο να κάνει η διοίκηση Μπουρνούς κι απ’ την άλλη να πραγματοποιήσει έστω ένα μέρος του προεκλογικού του προγράμματος, κάτι βέβαια που δεν κατέστη δυνατό αφού ο κος Μπουρνούς κι οι συνεργάτες του, δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την αυτονομία της παράταξης Βασιλόπουλου, την οποία δεν μπόρεσαν ν’ αφομοιώσουν.

Έτσι η συνεργασία κατέληξε στα βράχια, καθώς η διοίκηση Μπουρνούς επεδίωξε να ευνουχίσει οποιαδήποτε ενέργεια Βασιλόπουλου ως αντιδημάρχου, με απτό παράδειγμα την επιστολή που έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ευνοϊκή διάταξη των μεταγραφών λόγω της πυρόπληκτης κατάστασης του δήμου. Ο κόμπος στο χτένι έφτασε όταν ο Βασιλόπουλος αρνήθηκε να υπερψηφίσει εισήγηση Μπουρνούς, με τις πιέσεις προς αυτόν να γίνονται πιεστικές οπότε και κατέθεσε την παραίτησή του απ’ την αντιδημαρχία και κατ’ επέκταση απ’ την στήριξη που μέχρι τότε παρείχε στην διοίκηση Μπουρνούς.

«Αυτό (τον ευνουχισμό) το κάνει και στην ομάδα του, αλλά η ομάδα του για κάποιο λόγο τον ανέχεται», τονίζει ο Ανδρέας. «Εγώ δεν μπορώ να ανέχομαι μια τέτοια αυταρχική και απολυταρχική κατάσταση, τη στιγμή που κάνουμε το σωστό, παλεύουμε για το σωστό, να εμφανίζεται ένας άνθρωπος που λέει αν δεν το κάνω εγώ να μην γίνει!”

Βέβαια τότε ο πολυμήχανος τοπάρχης δεν έμεινε αδρανής αλλά αναπλήρωσε άμεσα την πλειοψηφία του στο δημοτικό συμβούλιο παίρνοντας με το μέρος του δύο δημοτικούς συμβούλους απ’ την παράταξη Χριστόπουλου και μία απ’ την παράταξη Βασιλόπουλου. Πρακτική που εφάρμοσε κι όταν ανεξαρτητοποιήθηκε η αντιδήμαρχος Δήμητρα Τσεβά, την κενή θέση της οποίας κατέλαβε δημοτικός σύμβουλος απ’ την παράταξη Πιστικίδη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα