29.2 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑιγύπτιος μετανάστης πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει λουόμενο που κινδύνευε

Αιγύπτιος μετανάστης πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει λουόμενο που κινδύνευε

Πνιγμός Αιγύπτιου μετανάστη στην παράλια του Ζούμπερι

Δελτίο τύπου

Πληροφορηθήκαμε χθες μια τραγική είδηση. Αιγύπτιος μετανάστης 37 ετών που ζούσε στη Νέα Μάκρη με την οικογένειά του έχασε τη ζωή του στην παραλία του Ζούμπερι στην προσπάθειά του να σώσει ηλικιωμένο που κινδύνευε να πνιγεί. Είναι βαθιά η θλίψη μας για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ελπίζουμε ότι και ο Δήμος μας θα υποστηρίξει την οικογένειά του που δέχτηκε αυτό το σοβαρό πλήγμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστες επιχειρούν με αυτοθυσία να σώσουν άτομα που κινδυνεύουν στις θάλασσες της περιοχής μας. Όλοι μας θυμόμαστε τον ηρωισμό των ψαράδων που έσωσαν κόσμο που είχε πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσει από τη φωτιά στο Μάτι.

Ανάλογα περιστατικά προσπάθειας διάσωσης ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο από μετανάστες- με ή χωρίς τραγική κατάληξη- έχουν διαδραματιστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα υπάρχουν και πολλά παραδείγματα εκδήλωσης αλληλεγγύης από μετανάστες σε άλλους συνανθρώπους μας (πυρόπληκτους, σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς).

Δυστυχώς όμως τέτοιες ενέργειες δεν προβάλλονται όσο θα έπρεπε και μένουν άγνωστες στους περισσότερους από εμάς, ενώ αντίθετα οι όποιες μελανές κηλίδες συνδέονται με την παρουσία τους (και οι οποίες δεν υπερβαίνουν αναλογικά αυτές που συνδέονται με πράξεις γηγενών) υπερπροβάλλονται τροφοδοτώντας τις προκαταλήψεις και το ρατσισμό.

Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν έλθει στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή γι’ αυτούς και την οικογένειά τους, που ζουν μαζί μας, που δουλεύουν για εμάς ή μαζί με εμάς, που στηρίζουν ολόκληρους κλάδους της οικονομίας μας και το ασφαλιστικό μας σύστημα, αξίζουν την αναγνώρισή μας και το σεβασμό μας

Το Συντονιστικό των Πολιτών εν Δράσει.

Πολίτες Εν Δράσει ▪ Μωσαίου 44 ▪ Νέα Μάκρη 190 05                                                                                www.endrasi.gr

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα