18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑίσιο τέλος στην ασφαλή επιβίβαση των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας στα οχήματα μεταφοράς...

Αίσιο τέλος στην ασφαλή επιβίβαση των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας στα οχήματα μεταφοράς τους

Η παρέμβαση Βασιλόπουλου στις 31 Μαρτίου, προκάλεσε την ενεργοποίηση της διευθύντριας του 1ου ΓΕΛ Ραφήνας να ζητήσει σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 26-04-2023, απ’ τις εταιρείες μεταφοράς να σταθμεύουν στο πεζοδρόμιο που προσκείται στα σχολεία. Δικά σας τα συμπεράσματα…

Στις 31/3/2023 ο Ανδρέας Βασιλόπουλος υπ. δήμαρχος Ρ-Π εντόπισε το πρόβλημα της επιβίβασης των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου και της επικινδυνότητας που ενέχει λόγω της στάθμευσης των λεωφορείων μεταφοράς τους στο απέναντι πεζοδρόμιο, αναγκάζοντας τα παιδιά να διασχίζουν το δρόμο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο κος Βασιλόπουλος στο έγγραφο αίτημά του προς τον αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής Θανάση Αυγερινό, αναφέρει επί λέξει: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, προκύπτει με την λήξη των μαθημάτων, όταν το λεωφορείο που παραλαμβάνει τους μαθητές δεν είναι στο πεζοδρόμιο από την πλευρά του σχολείου, αλλά στο απέναντι πεζοδρόμιο. Αυτό δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση για τους μαθητές, καθώς αναγκάζονται να διασχίσουν το δρόμο για να φτάσουν στο λεωφορείο».

Πατήστε το επισυναπτόμενο  20230331 – Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής – Σχολικές μεταφορές μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου Ραφήνας

Το ζήτημα λύθηκε με θετικό για την ασφάλεια των μαθητών τρόπο όπως αναφέρεται στην απαντητική επιστολή του αντιπεριφερειάρχη προς τον αιτούντα Ανδρέα Βασιλόπουλο όπως θα διαβάσετε πατώντας πάνω στο επισυναπτόμενο Έγγραφο απάντησης (ΑΑ)

Προβληματισμό προκαλεί ότι το αίτημα Βασιλόπουλου έγινε στις 31 Μαρτίου κι η απάντηση του καθ’ ύλη υπευθύνου της περιφέρειας αναφέρει: «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ραφήνας με το από 26-04-2023 έγγραφό της προς τις εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια από και προς το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας και το 1ο ΓΕΛ Ραφήνας, ζήτησε τα οχήματα να σταθμεύουν τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή τους από τις σχολικές μονάδες, στη λεωφόρο Χρυσοστόμου Σμύρνης επί του πεζοδρομίου που προσκείται στα σχολεία, ώστε οι μαθήτριες/τές να μην είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν τη λεωφόρο»

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα