16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπάντηση Μάδη «στις άναρθρες κραυγές» Στάμου «που διαπρέπει στα αγαπημένα του fakenews!»

Απάντηση Μάδη «στις άναρθρες κραυγές» Στάμου «που διαπρέπει στα αγαπημένα του fakenews!»

Άστοχα πυρά δέχεται ο δήμαρχος Παιανίας, απ’ τον προκάτοχό του Σπύρο Στάμου, όπως αποδεικνύεται στην εμπεριστατωμένη απάντηση του Ισίδωρου Μάδη σχετικά με την πολτική προστασία του δήμου και την στελέχωσή της που ακολουθεί:

Πραγματικά δεν υπήρχε η διάθεση να τοποθετηθώ στις συνεχιζόμενες άναρθρες «κραυγές» του κ. Στάμου αλλά φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά μεγαλούργησε στα αγαπημένα του fakenews.

Η πραγματική εικόνα είναι εντελώς διαφορετική και δείχνει ότι «σαν» – όπως ο ίδιος αναφέρεται στον εαυτό του – δήμαρχος για 5 έτη δεν κατάφερε να αντιληφθεί καν τις διαδικασίες και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ένας δήμαρχος. Η πολιτική προστασία στον Δήμο Παιανίας ανασυντάχθηκε μετά την καταστροφική φωτιά που είχαμε με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του Υμηττού μας το καλοκαίρι του 2019 επί διοίκησης Στάμου.

Για φέτος η δύναμη είχε υπολογιστεί σε 17 άτομα και πραγματοποιήθηκε και η σχετική διαδικασία για την πρόσληψη των ατόμων που θα αποτελούσαν την ομάδα μας. Υπήρξε κώλυμα με την πρόσληψη 6 ατόμων και για τα οποία απευθυνθήκαμε υπηρεσιακά στο Υπουργείο Εσωτερικών, από όπου λάβαμε αρνητική απάντηση. Το κώλυμα υπήρξε διότι μέχρι πρότινος ήταν υπάλληλοι της διεύθυνσης περιβάλλοντος του δήμου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω της πανδημίας COVID 19.

Στην θέση των 6 προσλήφθηκαν επιλαχόντες της διαδικασίας πρόσληψης που έγινε. Σχετικά με την πιστοποίηση που γίνεται αναφορά, να ενημερώσω ότι οι πιστοποιήσεις γίνονται από την πυροσβεστική υπηρεσία και για τα έτη 2020 και 2021 δεν πραγματοποιήθηκε καμία σχετική εκπαίδευση λόγω covid πανελλαδικά.

Η παρούσα ομάδα της πολιτικής προστασίας θα έχει 3 πιστοποιημένα μέλη. Προφανώς ο κ Στάμου είναι σε πανικό και είναι φανερό ότι και οι νεοεκλεγέντες συνεργάτες του δεν γνωρίζουν για να του «θυμίσουν» τα χρόνια της θητείας του και τα πεπραγμένα του. Αναφέρεται ονομαστικά στα 6 άτομα, λέγοντας ότι είναι ιδιαιτέρως έμπειροι και οι συμβάσεις τους διαρκώς ανανεώνονταν. Ας του θυμίσω λοιπόν ότι επί θητείας του και συγκεκριμένα στις 4/7/2019 που υπέγραψε τις συμβάσεις της πυροπροστασίας για το 2019, μόνο 2 από τα 6 ονόματα σε σύνολο 30 προσλήψεων εμφανίζονται στη δύναμη της ομάδας. Επίσης ένας από την προαναφερόμενη ομάδα, είχε προσληφθεί μόνο το 2016 και το 2017 ενώ 2 μέλη από την ομάδα των 6 κατά τα χρόνια της διοίκησης Στάμου ουδέποτε υπήρξαν μέλη της πολιτικής προστασίας αλλά αντιθέτως ήταν μέλη της ομάδας το 2020 κατά τον πρώτο χρόνο της παρούσας διοίκησης.

Κύριε Στάμου, έχετε πετύχει στα δύο χρόνια ένα μοναδικό ρεκόρ: Δεν έχετε καταθέσει ούτε μία υλοποιήσιμη πρόταση, μοιράζετε αφειδώς υποσχέσεις και αγνοείτε ακόμα και βασικές έννοιες της αυτοδιοίκησης. Αγνοείτε όμως και την κείμενη νομοθεσία. Ανατρέξτε λοιπόν στον ν. 3584, άρθρο206 αλλά και στο ΠΔ 164/2004, άρθρα 5 και 6 για να σας λυθούν όλες οι απορίες και να μην εκτίθεστε.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες στόχος της διοίκησης είναι η προστασία του τόπου μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Η ομάδα της πολιτικής προστασίας θα είναι στην πρώτη γραμμή, όπως πάντα.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα