21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΑποκάλυψη: Χωρίς αδειοδότηση η επέκταση του κοιμητηρίου Ραφήνας – Ένα ακόμα απ’...

Αποκάλυψη: Χωρίς αδειοδότηση η επέκταση του κοιμητηρίου Ραφήνας – Ένα ακόμα απ’ τα πολλά ψέματα Μπουρνούς

Όσο κι αν παραποιεί την αλήθεια (ο δήμαρχος), σεβασμός στους νεκρούς είναι να θάβονται νόμιμα εντός του κοιμητηρίου κι όχι εκτός των τειχών του.

Έρχεται στο φως ένα ακόμα απ’ τα προσφιλή ψέματα του δημάρχου Ρ-Π ο οποίος διαβεβαίωνε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Φεβρουαρίου 2023 ότι «δυο μέρες πριν, δηλ. στις 7 Φεβρουαρίου, έλαβε την αδειοδότηση της επέκτασης του κοιμητηρίου».

Προσφυγή Βασιλόπουλου με αίτημα την αδειοδότηση επέκτασης κοιμητηρίου Ραφήνας

Η αποκάλυψη του ψέματος Μπουρνούς έγινε απόψε, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, στη συνεδρίαση του Σώματος, όπου ο δήμαρχος σε ένα έντεχνα στημένο σκηνικό, θέλησε ν’ αντιστρέψει το δυσμενές για τον ίδιο κλίμα, απαντώντας στην πρώτη και μοναδική ερώτηση που κάνει η κα Δημητριάδη σε συνεδρίαση του Σώματος, περί δήθεν ανησυχίας των κατοίκων για την τύχη του νεκροταφείου.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος θέλησε να στρέψει τα βέλη της κοινωνίας εναντίον του αντιπάλου του, Ανδρέα Βασιλόπουλου, ο οποίος κατέθεσε προσφυγή αναζητώντας την αλήθεια για την αδειοδότηση ή μη της επέκτασης του κοιμητηρίου, όπου κι αποκαλύφτηκε ότι ο δήμαρχος είπε ψέματα ότι πέτυχε την αδειοδότηση της επέκτασης.

Ατυχώς (ο δήμαρχος) έμπλεξε την εντοπιότητα, αναφερόμενος στην ιδιότητα του νεοκατοίκου, με σκοπό να πλήξει τον Ανδρέα, παραβλέποντας ότι οι νεοκάτοικοι αποτελούν πλέον την ισχυρή πλειονότητα των κατοίκων της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Προχώρησε δε ακόμα περισσότερο θέλοντας να υποδαυλίσει την ευαισθησία των κατοίκων που πρώτοι εποίκισαν την περιοχή και κατασκεύασαν το κοιμητήριο σ’ αυτή τη θέση, υπονοώντας ότι απειλείται, ενώ ο λόγος γίνεται για την παράνομη επέκτασή του.

Η εν λόγω προσπάθεια (απ’ τον Μπουρνούς) διχασμού της κοινωνίας σε ντόπιους και νεοκατοίκους, δεν θα βοηθήσει το δήμαρχο να πάρει το εισιτήριο για μια ακόμα θητεία, καθώς ο βίος κι η πολιτεία του δεν είναι συνάδει με χρηστή διοίκηση του δήμου.

Όσο κι αν παραποιεί την αλήθεια (ο δήμαρχος), σεβασμός στους νεκρούς είναι να θάβονται νόμιμα εντός του κοιμητηρίου κι όχι εκτός των τειχών του.

ΥΓ. Να υπενθυμισθεί ότι η έκταση που αγοράστηκε περιμετρικά του κοιμητηρίου για να καλύψει διάφορες ανάγκες του κι όχι ταφές, έχει δοθεί για εργοτάξιο, παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ένα ακόμα στοιχείο μέσα στις πολλές μη σύννομες ενέργειες Μπουρνούς που όλες μαζί προκαλούν τη λαϊκή οργή, που θα εξαργυρωθεί στην κάλπη του Οκτωβρίου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα