27.2 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπόσυρση της κατάργησης του νέου νεκροταφείου Πικερμίου

Απόσυρση της κατάργησης του νέου νεκροταφείου Πικερμίου

Τελικά αποσύρθηκε, απ’ την εκ περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 9/9, η κατάργηση του νέου κοιμητηρίου Πικερμίου, μετά τις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Πικερμίου κου Αδαμόπουλου, οι οποίοι πρόσβαλλαν την εισήγηση της Επιτροπής Κοιμητηρίων.

Αναλυτικά η εισήγηση ανέφερε σχετικά με το νέο νεκροταφείο Πικερμίου:

«Στα αρχεία του Κτηματολογίου, το σύνολο της ανωτέρω εκτάσεως ανήκει μερικώς στον Αστικό και Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΟΤΕ και  μερικώς στον Αυτόνομο Οικοδομικό Συνεταιρισμό  Αξιωματικών.  Δεν υπάρχει συνταχθέν  τοπογραφικό σχεδιάγραμμα, σχετικά έγγραφα  ίδρυσης Κοιμητηρίου και οποιαδήποτε σχετική  απόφαση του  Κοινοτικού συμβουλίου Πικερμίου.

Για  όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις,  δεν έχουν εισπραχθεί  τα αντίστοιχα τέλη ενταφιασμού και  παρατάσεων.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Κοιμητηρίων, η οποία συνεδρίασε 31/08/2020 ( αρ. Πρωτ. 12220/10-08-20), ο χώρος είναι απαραίτητο να καταργηθεί, να εκκενωθεί, η  Υπηρεσία θα προβεί σε διάνοιξη των ανωτέρω τάφων, αφού προηγουμένως  θα ειδοποιηθούν οι συγγενείς των εκλιπόντων».

Έτσι θα γίνει η διάνοιξη των τάφων, όπως συμφώνησαν όλοι, αλλά αποσύρθηκε η κατάργηση του νέου κοιμητηρίου, αφού θα προσκομισθούν όλα τα έγγραφα κι οι αποφάσεις του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου, αλλά προ πάντων το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα του ΓΠΣ  που αποδεικνύει το άτοπο της πρώτης παραγράφου της εισήγησης, αφού αναφέρει ρητά ότι υπάρχουν 10 στρέμματα χαρακτηρισμένα για χρήση νέου νεκροταφείου στο επίμαχο σημείο στο ΦΕΚ Δ 270 2004

Σε προσεχή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Πικερμίου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα, που ελπίζεται να δρομολογήσει επιτέλους όσα πρέπει να γίνουν για την αδειοδότηση του νέου νεκροταφείου.

Πικέρμι ΦΕΚ Δ 270 2004

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα