24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΧωρίς την αίγλη άλλων ετών η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Χωρίς την αίγλη άλλων ετών η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Υποτονική συμμετοχή στην κοπή της πίτας στο δημαρχείο Ραφήνας

Ελάχιστοι πολίτες, δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι παραβρέθηκαν σήμερα 1/1/2023 στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο δημαρχείο Ραφήνας. Απών ο δήμαρχος λόγω ασθενείας, και οι επικεφαλής της μειοψηφίας πλην της Κατερίνας Παπαδοπούλου που ήταν παρούσα.

Ο Βασίλης Πιστικίδης βρισκόταν με τη σύζυγό του στο Ναύπλιο, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος οικογενειακά στη Θεσσαλονίκη, δεν γνωρίζουμε την αιτία της απουσίας του Δαμιανού Φαφούτη.

Η αίγλη που χαρακτήριζε την καθιερωμένη κοπή της πίτας ανήμερα Πρωτοχρονιάς επί θητείας όλων των προηγούμενων θητειών αποτελεί παρελθόν όπως φάνηκε σήμερα. Χωρίς ιδιαίτερη εορταστική διάθεση, χωρίς κάλαντα απ’ την κοινότητα του ΚΕΘΕΑ, χωρίς εθιμοτυπικές βραβεύσεις και τόσα άλλα χωρίς που δημιουργούσαν μια ευχάριστη διάθεση για την υποδοχή της Νέας Χρονιάς.

Ένα υποτονικό σε όλα του κλίμα που δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα.

Τον απόντα δήμαρχο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Σάββας Αραπκιλής που έκανε μια λιτή ομιλία, για να τηρηθεί κατά κάποιο τρόπο η εθιμοτυπία. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά του στην εκλογική περίοδο, αν και έχουμε 10 μήνες μπροστά μας ως τον Οκτώβριο, με την παραίνεση προς τους δημοτικούς συμβούλους να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους ώστε να μην υπάρξουν ακρότητες, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά για το λόγο που προκαλεί ανησυχία στον κο Αραπικλή.

Υπό διερεύνηση αν η ανησυχία του κου Αραπκιλή προέκυψε από ένα ατυχές θα λέγαμε γεγονός, όταν μετά απ’ την ομιλία του ρώτησε αν θέλει κάποιος απ’ τους παραβρισκόμενους επικεφαλής να απευθύνει δυο λόγια και ζήτησε το λόγο η ανεξάρτητη πλέον Δήμητρα Τσεβά με τον Γ.Γ. του δήμου να της το απαγορεύει επειδή αντίκειται στον κανονισμό.

Σαν αντιστάθμισμα τούτου(;) η κα Τσεβά κλήθηκε πρώτη να πάρει κομμάτι της πίτας, γεγονός που εξόργισε τον Μάκη Βουδούρη που είπε ότι πρέπει να προηγηθούν οι αντιδήμαρχοι, αφήνοντας αιχμές κατά της κας Τσεβά η οποία έκανε το αδιανόητο (κατ’ εκείνον) παράπτωμα να ανεξαρτητοποιηθεί απ’ την παράταξη Μπουρνούς κι επί πλέον να δηλώνει υποψηφία δήμαρχος!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα