16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔια περιφοράς συνεδρίαση Ο.Ε.: Ο Βασίλης Πιστικίδης δηλώνει παρών προασπιζόμενος την δημοκρατική...

Δια περιφοράς συνεδρίαση Ο.Ε.: Ο Βασίλης Πιστικίδης δηλώνει παρών προασπιζόμενος την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου

Β. Πιστικίδης: Οφείλετε άμεσα να αφήσετε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις του οργάνου και να συγκαλείτε σε συνεδρίαση δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας του δήμου Ρ-Π Βασίλης Πιστικίδης μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, καταγγέλλει τον πρόεδρο του οργάνου Παναγιώτη Γαβριήλ, τόσο για τις διά περιφοράς συνεδριάσεις, όσο και για απείθεια στην  τελεσίδικη απόφαση, υπ’ αριθμόν 2377/2022, της Ολομέλειας του αρμόδιου Ανωτάτου Δικαστηρίου ( Συμβούλιο της Επικρατείας), όπου αναφέρεται ότι: «είναι άκυρες ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που έχουν λάβει μετά την 1η Δεκεμβρίου οι Οικονομικές Επιτροπές και Ποιότητας Ζωής των Δήμων και των Περιφερειών».

Αναλυτικά η τοποθέτηση που έστειλε στον κο Γαβριήλ:

Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση, υπ’ αριθμόν 2377/2022, της Ολομέλειας του αρμόδιου Ανωτάτου Δικαστηρίου ( Συμβούλιο της Επικρατείας) είναι άκυρες ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που έχουν λάβει μετά την 1η Δεκεμβρίου οι Οικονομικές Επιτροπές και Ποιότητας Ζωής των Δήμων και των Περιφερειών.

Στην απόφαση του, το ΣτΕ , ακυρώνει  τον  νόμο Θεοδωρικάκου, κρίνοντας αντισυνταγματικές όλες εκείνες τις διατάξεις του ( σύνθεση και αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής) που ευνούχισαν τα τελευταία τρία χρόνια τη Δημοκρατική και ορθή λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ορίζει την απόφαση τους ως « αμέσως εφαρμοστέα», που σημαίνει ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται στα δυο εν λόγω όργανα με βάση όσα ορίζει ο νόμος Θεοδωρικάκου , είναι ΑΚΥΡΕΣ.
Θέτει επίσης ενώπιον των τεράστιων ευθυνών την κυβέρνηση για το νομοθετικό αυτό τερατούργημα. Αλλά και για την τωρινή ολιγωρία της, να μην προβεί ΑΜΕΣΑ σε νομοθετική συμμόρφωση με την απόφαση, αδιαφορώντας έτσι για τις τεράστιες συνέπειες που έχει στους ΟΤΑ η συνέχιση του τωρινού καθεστώτος για τις δύο αυτές νευραλγικές Επιτροπές.

Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι όλες οι αποφάσεις μέχρι 30 Νοεμβρίου 2022 για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν ακυρώνονται. Και η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ , έχει ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Δηλώνω παρών στην συνεδρίαση της ΟΕ για να καταθέσω ότι:

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι αποφάσεις για την σημερινή συνεδρίαση της ΟΕ θα έπρεπε να τις πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως και εσείς Πρόεδρε της ΟΕ αλλά και η υπόλοιπη διοίκηση του Δήμου αν ενδιαφέρεστε να προασπίσετε την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και να λαμβάνονται νόμιμα και χωρίς πισωγυρίσματα οι απαραίτητες αποφάσεις, οφείλετε άμεσα να αφήσετε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις του οργάνου και να συγκαλείτε  σε συνεδρίαση δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο.

Βασίλης Πιστικίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα