21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔιαμαρτυρία συνέχισης λειτουργίας 1ου Περιφερειακού Ιατρείου στο Περιγιάλι Κερατέας

Διαμαρτυρία συνέχισης λειτουργίας 1ου Περιφερειακού Ιατρείου στο Περιγιάλι Κερατέας

ΠΡΟΣ:  -Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο,

-Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο,

-Αντιπεριφεριάρχη Αν. Αττικής κ. Αθανάσιο Αυγερινό,

-Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά,

-Γενικό Διευθυντή Κ.Υ. Λαυρίου κ. Νικόλαο Βλαχογιάννη,

-Εντ. Δημ. Σύμβουλο Υγείας Δ. Λαυρεωτικής κ. Κων/νο Άμαντο

 

ΘΕΜΑ:  Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Αναστολή λειτουργίας του 1ου Περιφερειακού Ιατρείου στο Περιγιάλι Κερατέας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με τη παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην αναστολή λειτουργίας του 1ου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Λαυρεωτικής στον οικισμό Περιγιάλι, ειδικά τις κρίσιμες αυτές ώρες της εξάπλωσης της πανδημίας του Κορονοϊού (coronavirus covid-19).

Το Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε η λειτουργία του εν λόγω Ιατρείου όπου παρέχονται πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρονται στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου (π.χ. συνταγογραφία χρόνιων πασχόντων). Το συγκεκριμένο Ιατρείο εξυπηρετεί περίπου 1.500 οικογένειες (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε το 2011), της συγκεκριμένης παραλιακής ζώνης του Δήμου Λαυρεωτικής (Συρί, Πανόραμα, Αγία Μαρίνα, Τραχαντιέρα, Τσονίμα, Βρωμοπούσι, Σπηλιαζέζα, Πόρτο Εννιά κ.λπ.).

Με αφορμή την πανδημία του Κορονοϊού που έχει πλήξει και τη χώρα μας και έχοντας υπόψη τις προσλήψεις που έχουν αναγγελθεί από την Κυβέρνηση στον τομέα της υγείας, θα θέλαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα της συνέχισης της λειτουργίας του Ιατρείου και όχι μόνο μία φορά αλλά περισσότερες αν είναι δυνατόν, καθώς:

  • Θα αποσυμφορήσει τη λειτουργία του Κ.Υ. Λαυρίου και δε θα συνωστίζεται μεγάλος αριθμός ασθενών εκεί, αφού θα μοιραστεί ο κόσμος.
  • Θα αποφεύγεται η συχνή μετακίνηση πληθυσμού προς το Κ.Υ.  και την πόλη του Λαυρίου γενικότερα (ιδιαίτερα ανθρώπων μεγάλης ηλικίας και ευπαθών ομάδων) η οποία μπορεί να συντελέσει στην εξάπλωση των κρουσμάτων του ιού.
  • Είναι δεδομένο ότι είναι πιο ελεγχόμενη η ροή των επισκεπτών στο Ιατρείο καθώς ο χώρος εξέτασης/συνταγογράφησης είναι ξεχωριστός από τον χώρο αναμονής και χωρίς να έρχονται σε επαφή οι εξεταζόμενοι με άλλους ασθενείς όπως στο Κ.Υ.
  • Λόγω των έκτακτων μέτρων ο αριθμός των κατοίκων έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες με κατοίκους που προτιμούν να έρθουν να μείνουν στα εξοχικά τους, από το να παραμείνουν έγκλειστοι στο διαμέρισμα της πόλης, άρα οι ανάγκες είναι περισσότερο αυξημένες.

Τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν και για το περιφερειακό Ιατρείο των Λεγρενών, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση περιγράφουμε την κατάσταση την οποία γνωρίζουμε καλύτερα για τις περιοχές μας.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και στην καταπολέμηση της πανδημίας, η Ομοσπονδία μας και οι κάτοικοι της περιοχής, σας καλούν να πάρετε πίσω την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Ιατρείου, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία πολύ σοβαρά.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την οποιαδήποτε διευκρίνιση και διευκόλυνση χρειαστείτε.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

Πρόεδρος- Νικηφόρος Φρατζέσκος,

Αντιπρόεδρος-Θεμιστοκλής Μακαντάσης,

Γραμματέας-Στέλιος Γρηγοράκος,

Μέλη- Αθανάσιος Αντωνιάδης, Νίκος Αξιώτης, Σπύρος Ιορδανίδης, Γιώργος Κερένης, Πάρης Μαρούσης, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Ταράσης

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα