19.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔιχάζει την Αυτοδιοίκηση η ρύθμιση Βορίδη-Πέτσα για τις δια ζώσης συνεδριάσεις τους

Διχάζει την Αυτοδιοίκηση η ρύθμιση Βορίδη-Πέτσα για τις δια ζώσης συνεδριάσεις τους

Διχασμένος και λαβωμένος κινδυνεύει να βγεί ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης από τη ρύθμιση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, για το ποιοι έχουν δικαίωμα να παρίστανται στις δια ζώσης συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων .
Η κυβέρνηση επέλεξε και σ΄αυτό το θέμα , να ισχύσουν σ΄ ότι αφορά την Αυτοδιοίκηση« δυο μέτρα και δυο σταθμά», φυσικά σε …βάρος της .
Με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Εσωτερικών, απαγορεύεται συγκεκριμένα η δια ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των μη εμβολιασμένων ακόμη και αν έχουν αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ, όπως ισχύει για του βουλευτές στο Κοινοβούλιο ή ακόμη και για…αθλούμενους στα γυμναστήρια.
Επίσης ορίζεται ότι θα είναι «κεκλεισμένων των θυρών» οι συνεδριάσεις όταν επιτρέπονται δεκάδες σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως κινηματογράφων, θεάτρων κλπ ή ορίζει ότι σ΄ένα σχολικό τμήμα των μόλις 30-40 τμ μπορούν να είναι μέχρι…27 μαθητές!

Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις χαρακτηρίζουν τα παραπάνω και καταγγέλλουν ευρύτατες αυτοδιοικητικές δυνάμεις και παρατάξεις , όπως επιβεβαιώθηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας (Κυριακή 5/9). Από την οποία απείχαν εξ΄ αρχής τρεις παρατάξεις: “Αθήνα είσαι εσύ”, « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και « Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα». Ενώ , στη συνέχεια αποχώρησε και η « Ανοιχτή Πόλη».
Η συνεδρίαση
Το θέμα του αποκλεισμού είχε θέσει πρώτος και αμέσως μόλις εκδόθηκε ο τρόπος που θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» Παύλος Γερουλάνος.
Με επιστολή του, προς το δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, τον κάλεσε να παρέμβει στο υπουργείο Εσωτερικών και να ζητήσει να τροποποιηθεί η απόφαση και να επιτρέπεται η δια ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των μη εμβολιασμένων αν έχουν αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ (Οι επιστολές στη συνέχεια του κειμένου).
Λόγω της στάσης του δημάρχου και της μη παρέμβασης του, όπως αναφέρει, προς το υπουργείο Εσωτερικών, τελικά η παράταξη Γερουλάνου απείχε από τη συνεδρίαση.

Πλήρες ρεπορτάζ στο link:

Διχάζει την Αυτοδιοίκηση και τα Δημοτικά –Περιφερειακά Συμβούλια η ρύθμιση Βορίδη-Πέτσα για τις δια ζώσης συνεδριάσεις τους. Ότι συνέβη στο ΔΣ της Αθήνα προμηνύει τι θα γίνει παντού

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα