36 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Παιανίας: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα Summer Camps

Δήμος Παιανίας: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα Summer Camps

Λόγω του χαμηλού κόστους, η συνδρομή δεν θα επιστρέφεται σε περίπτωση απουσίας κατά τη διάρκεια συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Έξι εβδομάδες (περιόδους) δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών έχει σχεδιάσει ο Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Παιανίας (ΠΑΟΔΗΠ) από τις 19 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου 2023.

Τα Summer Camps θα υλοποιηθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παιανίας και περιλαμβάνουν αθλητικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές & εκπαιδευτικές -δημιουργικές δραστηριότητες, όπως:

Αθλητικές δραστηριότητες: Εκμάθηση και ενασχόληση με τα αγαπημένα αθλήματα-σπορ των παιδιών (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, κ.α.), γνωριμία και επαφή με μη διαδεδομένα ολυμπιακά αθλήματα, παραδοσιακά και σύγχρονα ψυχαγωγικά παιχνίδια, πρωτότυπες και διασκεδαστικές σκυταλοδρομίες, που θα δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν γνώση και εξοικείωση με την άθληση, να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να υιοθετήσουν ως στάση ζωής την δια βίου άθληση.

Χορός: παραδοσιακοί χοροί, μοντέρνοι χοροί, χιπ-χοπ, latin

Μουσικοκινητική αγωγή: Ταξίδι στο χώρο της έκφρασης, της δημιουργίας ,της ξεγνοιασιάς και την ψυχαγωγίας. Μέσα από την μουσική εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και η ψυχή μας συνεχίζει να δίνει ζωντάνια στη ζωή μας.

Θεατρικό παιχνίδι: Ένα δημιουργικό γεγονός που προσφέρει άμεση απόλαυση στο παιδί Με τη σωστή καθοδήγηση το παιδί ενεργοποιεί τη φαντασία του, οξύνει την κρίση του, γνωρίζει το σώμα του, μαθαίνει να παρατηρεί, εξασκεί τη συγκέντρωση και την προσοχή του, συνεισφέροντας έτσι στη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού και στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου του.

Δραστηριότητες για το περιβάλλον (Ο θησαυρός της ζωής μας, η φύση): Μέσα από ψυχαγωγικές διαδικασίες τα παιδιά θα μάθουν για τη σπουδαιότητα της φύσης, τη διατήρηση της ισορροπίας της, τρόπους για την προστασία της και τέλος για την τεράστια σημασία της ανακύκλωσης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα: Μέσω του βιωματικού τρόπου μάθησης, με κύριο εργαλείο το παιχνίδι, με προσομοιώσεις της καθημερινότητας, σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες τα παιδιά θα αποκτήσουν γνώσεις για τη αρχαιολογία, την μελισσοκομία, τη γεωργία, το σωστό και υγιεινό τρόπο ισορροπημένης διατροφής, κλπ. και θα γνωρίσουν τον “κόσμο της καθημερινότητας”. Εκπαιδευτικά Project Messy Play – Αισθητηριακό Παιχνίδι Παραμυθοϊστορίες – Δημιουργική Γραφή Μουσικοκινητική Αγωγή Kids Documentary- παιδικά ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιούνται ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ εκδρομές – εξορμήσεις ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα γίνει αυστηρά κατά σειρά προτεραιότητας για τα παιδιά των εργαζόμενων δημοτών – κατοίκων του Δήμου Παιανίας, των πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών και στην περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι θέσεις, ακολουθούν οι περιπτώσεις μη εργαζομένων.

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έως τρεις περιόδους ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Παράλληλα θα μπορούν να δηλώσουν ως δεύτερη επιλογή επιπλέον περιόδους εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνονται αποκλειστικά και μόνον μέσω ηλεκτρονικής αίτησης – εγγραφής στο site του Νομικού μας Προσώπου (paodip.gr) από τις 31 Μαΐου και ώρα 18.00.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Βεβαίωση εργασίας (αφορά και τους δύο γονείς)
2. Πρόσφατη ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου / καρδιολόγου για δυνατότητα άθλησης του παιδιού.
3. Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για πολύτεκνες τρίτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες).

Για την οριστική κράτηση της θέσης, πρέπει να έχουν κατατεθεί όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά..

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι απαραίτητο να καταβάλλουν τη συνδρομή συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του Νομικού Προσώπου έτσι ώστε η αίτησή τους να είναι ενεργή και εγκεκριμένη.

Το κόστος –αντίτιμο συμμετοχής ανά παιδί:
– 15, 00 €/ ανά παιδί /ανά εβδομάδα
– 10,00€/ ανά παιδί/ανά εβδομάδα για πολύτεκνες, τρίτεκνες, & μονογονεϊκές οικογένειες. (Στο αντίτιμο δεν περιλαμβάνονται οι προαιρετικές εκδρομές )

Λόγω του χαμηλού κόστους, η συνδρομή δεν θα επιστρέφεται σε περίπτωση απουσίας κατά τη διάρκεια συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα