17.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Παιανίας: Ο Αρτέμης Βαγιωνάκης εκλέχθηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Δήμος Παιανίας: Ο Αρτέμης Βαγιωνάκης εκλέχθηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Με πλειοψηφία 18 θετικών ψήφων, το δημοτικό συμβούλιο Παιανίας εξέλεξε, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης τον Αρτέμη Βαγιωνάκη, πρόταση της Διοίκησης, μεταξύ τεσσάρων συνολικά υποψηφίων.

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Παιανίας αποκτά Συμπαραστάτη καθώς αντίστοιχη προσπάθεια το 2019 δεν ευοδώθηκε λόγω της άρνησης τότε της αντιπολίτευσης.

Υποψήφιοι για τη θέση ήταν εκτός του κ. Βαγιωνάκη οι Ισ. Σιδέρης, πρόταση της παράταξης Νέα Πολιτεία (3 ψήφοι), Δ. Σαϊτά, πρόταση της παράταξης Σύγχρονος Δήμος για Όλους (2ψήφοι) και Ελ. Φώτη, ανεξάρτητη. Ενα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο και ένα λευκό.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης συνεχάρη τον Αρτ. Βαγιωνάκη ευχόμενος «καλή συνεργασία προς όφελος των δημοτών πάνω και πρώτα από όλα».

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγής Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης ευχαρίστησε το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου σημειώνοντας πως «θα είμαι Συμπαραστάτης όλων των δημοτών υπηρετώντας τον θεσμό όπως ο νόμος επιτάσσει. Ούτε συμπολιτευόμενος ούτε αντιπολιτευόμενος». Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιτελεί το έργο της διαμεσολάβησης μεταξύ των πολιτών και επιχειρήσεων με τις υπηρεσίες του δήμου, με σκοπό την αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ο Συμπαραστάτης δέχεται και διερευνά επώνυμες καταγγελίες πολιτών ή επιχειρήσεων, διά των οποίων του γνωστοποιούνται φαινόμενα κακοδιοίκησης δημοτικών υπηρεσιών ή δημοτικών νομικών προσώπων. Έργο και αποστολή του Συμπαραστάτη αποτελεί η διαμεσολάβηση μεταξύ του θιγόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου και της αρμόδιας υπηρεσίας, καθώς και η λήψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών, προκειμένου να επιλυθεί το καταγγελθέν πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό, την ίδια στιγμή, εγκαθιδρύεται μία μορφή μηχανισμού εσωτερικού ελέγχου, ο οποίος έχει ως στρατηγικό στόχο τη διασφάλιση της σύννομης λειτουργίας των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων του δήμου. Δικαίωμα υποβολής αναφοράς στον Συμπαραστάτη αναγνωρίζεται μόνο στον άμεσα θιγόμενο πολίτη – επιχείρηση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα