24.2 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔήμος Ρ-Π: Ένας συνδυασμός λιγότερος / Κοινή κάθοδος Τσεβά – Ξηντάρα με...

Δήμος Ρ-Π: Ένας συνδυασμός λιγότερος / Κοινή κάθοδος Τσεβά – Ξηντάρα με πολλά ερωτηματικά

Δύο αδύναμοι υποψήφιοι δήμαρχοι Τσεβά – Ξηντάρας μπορούν να συγκροτήσουν έναν συνδυασμό με στόχο τη νίκη; Ιδού η απορία…

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η συνένωση Τσεβά – Ξηντάρα, δύο υποψηφίων δημάρχων που λίγες μέρες πριν τη λήξη κατάθεσης των συνδυασμών τους διαπίστωσαν ότι δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων συμβούλων, κάτι που ήταν ευρύτερα γνωστό.

Μια απλή ανακοίνωση κοινής πορείας χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιος είναι επικεφαλής του νέου συνδυασμού, ποιες συμφωνίες έχουν γίνει, ποιες οι προϋποθέσεις βάση των οποίων ζητούν τη στήριξη των ψηφοφόρων.

Εν τέλει πρέπει να ξεκαθαρίσουν στους πολίτες ποιος ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος που γκρεμίζει το προφίλ του υποψηφίου Δημάρχου;

Ποια η συνεισφορά του καθένα τους σε γνώσεις και ικανότητα διοίκησης ενός παραμελημένου δήμου; Τι νέο θα φέρουν στους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον των περιοχών τους κι ελπίζουν σ’ ένα καινοτόμο αύριο; Σε μια νέα εποχή;

Η κα Τσεβά προβάλλει την αυτοδιοικητική της πορεία επί σειρά ετών.

Ξεχνά ωστόσο ότι ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής επί χρόνια έχει υπογράψει όλες τις απευθείας αναθέσεις που έκανε ο Μπουρνούς και τις αποφάσεις της Ο.Ε. που πρόσταζε ο Μπουρνούς.

Αλλά και ως αντιδήμαρχος υπεύθυνη κοιμητηρίων τη βαρύνουν νομικές ευθύνες για τα οστά που πετάχτηκαν, όσο και τις παράνομες ταφές στην επίσης παράνομη επέκταση του κοιμητηρίου Ραφήνας. Βαρύνετε επίσης με την πρόσφατη προδοσία της όταν εγκατέλειψε τον Βασίλη Πιστικίδη  για να ενταχθεί στην ομάδα Μπουρνούς.

Άραγε σκέφτηκε έστω για μια φορά λογικά κι έβαλε μπροστά τον Ξηντάρα ή όχι;

Τελικά η κα Τσεβά δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ραφήνας (πόσο μάλλον του Πικερμίου), αφενός γιατί το προφίλ της δεν εμπνέει για μία Δήμαρχο ικανή να οδηγήσει τον Δήμο στη νέα εποχή, αφετέρου γιατί είναι πρόσφατη η προδοσία απέναντι στον Βασίλη Πιστικίδη για να πάει με τον Μπουρνούς.

Ο κος Ξηντάρας φαίνεται ξεχνά το παρελθόν του ως δημοτικός σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Θανάση Αδαμόπουλο, που ήταν απών πολύ πάνω απ’ το 50% των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Ξεχνά επίσης ότι αφού έδωσαν τα χέρια με τον Μπουρνούς, μετά το μετάνιωσε, του γύρισε την πλάτη, δήλωσε υποψήφιος δήμαρχος και κατέληξε όταν αντιλήφθηκε ότι δεν έχει καμιά πιθανότητα να κλείσει συνδυασμό, να τα βρει με την επίσης αδύναμη Τσεβά.

Έχουμε λοιπόν μια συνένωση δύο συνδυασμών, Τσεβα-Ξηντάρα ή Ξηντάρα-Τσεβά, που όχι μόνο ήταν αδύναμοι να κλείσουν ψηφοδέλτιο, αλλά το κυριότερο δεν έχουν παρουσιάσει αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στον Μπουρνούς, απ’ τον οποίο και οι δύο έφυγαν, ούτε προεκλογικές θέσεις για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του δήμου, ούτε καν στα προβλήματα της καθημερινότητας, που αναζητούν οι πολίτες.

Με λίγα λόγια είναι μια συνένωση απελπισμένων, αδύναμων διεκδικητών του δήμου, που αναζήτησαν σανίδα σωτηρίας μέσω της κοινής καθόδου των παρατάξεών τους.

Απορίας άξιο αν ακολουθήσουν αυτή την επιλογή τόσο οι ψηφοφόροι, όσο και κάποιοι απ’ τους υποψήφιους συμβούλους τους.

Γιατί τελικά το ζητούμενο δεν είναι μόνο η αποκαθήλωση Μπουρνούς, αλλά κι η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει να διαθέτει τα εχέγγυα ότι μπορεί να οδηγήσει το δήμο σ’ ένα ελπιδοφόρο μέλλον μέσω καινοτόμων παρεμβάσεων απόλυτα αναγκαίων για την ανασυγκρότηση του δήμου μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα