24 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Ρ-Π: Επιστροφή τμήματος ανταποδοτικών τελών στις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω covid-19 βήμα-βήμα

Δήμος Ρ-Π: Επιστροφή τμήματος ανταποδοτικών τελών στις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω covid-19 βήμα-βήμα

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες του δήμου Ρ-Π που αναρωτιούνται αν η δημοτική αρχή θ’ ακολουθήσει την καλή πρακτική άλλων δήμων, που απαλλάσσουν τις πληττόμενες λόγω πανδημίας επιχειρήσεις απ’ τα δημοτικά τέλη. Τούτο διότι η δημοτική αρχή έχει δημοσιοποιήσει με δελτίο τύπου την απαλλαγή απ’ τα δημοτικά τέλη τους κοινόχρηστους χώρους που παραχωρεί στους καταστηματάρχες εστίασης, αλλά δεν έχει ανακοινώσει – τουλάχιστον όσο εμείς γνωρίζουμε – τίποτε για τους υπόλοιπους επιχειρηματίες των οποίων τα καταστήματα έχουν παραμείνει κλειστά επί πολλούς μήνες (λιανικό εμπόριο, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, ανθοπωλεία κ.α.).

Προς επικύρωση τούτων το απόσπασμα δελτίου τύπου του δήμου Ρ-Π κατά την επίσκεψη των κων Χατζηθεοδωσίου – Καββαθά όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Βόλτα στα μαγαζιά της Ραφήνας που άνοιξαν σήμερα Μπουρνούς – Χατζηθεοδοσίου – Καββαθάς

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις του δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ελάφρυνση των οικονομικών δυσκολιών των επαγγελματιών. Ήδη για τους επιχειρηματίες που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργίας τους λόγω εφαρμογής μέτρων αποτροπής της διασποράς Covid 19 έχει αποφασιστεί δωρεάν παραχώρηση χρήσης του αναγκαίου κοινόχρηστου χώρου για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Επίσης με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από τις πρωτόγνωρες συνθήκες αποφασίστηκε η απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Τέλος αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος», χωρίς καμιά αναφορά στις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις.

Επικοινωνήσαμε με τους προέδρους των συλλόγων εστίασης και εμποροεπαγγελματιών κους Δαβερώνη και Τσίρο, χωρίς να πάρουμε σαφή απάντηση στο ερώτημα αν η ρύθμιση αφορά όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Επικοινωνήσαμε επίσης με τον δήμαρχο, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουμε γιατί όπως μας είπε η ιδιαιτέρα του που σήκωσε το τηλέφωνο ήταν σε σύσκεψη.

Εν τούτοις ο κος  Δαβερώνης μας έδωσε την σημαντική πληροφορία ότι στην ιστοσελίδα του δήμου υπάρχει ειδική πλατφόρμα στην οποία οι πληττόμενοι επιχειρηματίες καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους ώστε να λάβουν την επιστροφή των τελών. Προς διευκόλυνση κάθε ενδιαφερόμενου ακολουθούν σχετικές οδηγίες με εικόνες:

Εισαγωγή στην ιστοσελίδα του δήμου

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ & ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘ/ΤΑΣ & ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΣΩ TAXISNET)

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα