19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Ρ-Π: Φιλοξενία Ελλήνων ομογενών από Σουδάν στις κατασκηνώσεις δήμου Ζωγράφου

Δήμος Ρ-Π: Φιλοξενία Ελλήνων ομογενών από Σουδάν στις κατασκηνώσεις δήμου Ζωγράφου

Ομπρέλα προστασίας σε Έλληνες ομογενείς πρόσφυγες από το Σουδάν

Δελτίο τύπου

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου για ακόμη μια φορά πρωτοστατεί σε ανθρωπιστικές δράσεις για την φιλοξενία προσφύγων πολέμου συμβάλλοντας στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και ένταξης στο κοινωνικό σύνολο ανθρώπων που έχουν βιώσει τον όλεθρο μιας εμπόλεμης ζώνης.

Ο λόγος για 24 πρόσφυγες ομογενείς από το Σουδάν (μεταξύ τους αρκετά παιδιά) με ελληνική ιθαγένεια, οι οποίοι μετά από συντονισμό του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα με τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς, την πρ. Υφ. Μετανάστευσης κα. Σοφία Βούλτεψη και σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Νουβίας Σάββα, μεταφέρθηκαν σήμερα με πούλμαν της αεροπορίας στις κατασκηνώσεις Ζωγράφου που βρίσκονται εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου ΡΠ στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Ειδικότερα, οι εν λόγω πρόσφυγες επαναπατρίστηκαν στις 27 Απριλίου από το εμπόλεμο Σουδάν και από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπου έφθασαν με C130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, φιλοξενήθηκαν αρχικά στο ΚΕΔΑ Ζούμπερι.

Εν συνεχεία, μετά από συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων της ελληνικής πολιτείας σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Δήμων Ζωγράφου και Ραφήνας Πικερμίου αποφασίστηκε και μεταφέρθηκαν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου στις κατασκηνώσεις στα Περιβολάκια Ραφήνας όπου και θα φιλοξενηθούν για όσο καιρό απαιτηθεί.

Ήδη οι δύο Δήμοι έχουν μεριμνήσει αφενός η Δημοτική Αρχή ΡΠ για την σίτιση των προσφύγων σε συνεργασία με τις ενορίες Αναλήψεως και Παντοβασίλισσας Ραφήνας, αφετέρου η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου για τη διαμονή τους στους κατάλληλα διαμορφωμένους οικίσκους της κατασκήνωσης. Την ίδια στιγμή προχωρούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη τους στην κοινωνία με άδειες παραμονής και υγειονομική περίθαλψη.

Παράλληλα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς η Δημοτική Αρχή θα μεριμνήσει για την ένταξη των παιδιών σε σχολικές δομές αλλά και την εργασιακή ένταξη όσων επιθυμούν σε τοπικές επιχειρήσεις.

Όπως με τους Ουκρανούς ομογενείς και τους Σύριους πρόσφυγες έτσι και τώρα η Δημοτική Αρχή Ραφήνας Πικερμίου ανταποκρίθηκε άμεσα και συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για την ανακούφιση των πληγέντων από το Σουδάν. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη, καθήκον μας η αλληλεγγύη και ο σεβασμός.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα