26.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔήμος Ρ-Π: Κίνηση για τα μάτια του… κόσμου το πανό διαμαρτυρίας στο...

Δήμος Ρ-Π: Κίνηση για τα μάτια του… κόσμου το πανό διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ!

Η πρωτοφανής έλλειψη σοβαρότητας «ταφόπλακα» της Δημοτικής Αρχής!

Η προσχηματική, άνευ περιεχομένου και «για τα μάτια του κόσμου» … «διαδήλωση» με «πανό διαμαρτυρίας» μιας δεκάδας δημοτικών συμβούλων με ΑΠΟΥΣΙΑ της Δημάρχου σήμερα πρωί στο ΤΑΥΠΕΔ, εκθέτει ανεπανόρθωτα την δημοτική αρχή και όσους δημοτικούς συμβούλους επιχειρούν με σπασμωδικές ενέργειες να λειτουργήσουν ως «πλυντήριο» των ευθυνών της.

Την απίστευτη κωλυσιεργία εβδομάδων, μερικές μόλις ώρες πριν την Συνεδρίαση του Σώματος, της «τελευταίας στιγμής», της εκπνοής της προθεσμίας διαβούλευσης και μάλιστα στην πλέον ακατάλληλη ώρα (13.00-17.30), ακολούθησε το πρωϊνό συμβάν που άφησε άναυδη την τοπική κοινωνία.

Αντί έγκαιρα να οργανωθεί ενημέρωση και κινητοποίηση των δημοτών κατά του τερατώδους master plan και αφού η Δήμαρχος, περιφερόμενη στα γραφεία αρμοδίων και μη, άλλα έλεγε στους υπουργούς και άλλα όφειλε να πράξει, συρόμενη σχεδόν να μετέχει ως πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη στις συναντήσεις της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που ουσιαστικό σκοπό έχει την διαμόρφωση ενός κοινού προγράμματος αντιδράσεων των πολιτών, αυτή η δημοτική αρχή το μόνο που επιδιώκει είναι μια χλιαρή, στα λόγια, αντίδραση στο master plan με την πεποίθηση ότι οι υποχρεώσεις της εξαντλούνται με την εκπνοή της διαβούλευσης της ΜΠΕ.

Δυστυχώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είτε δεν κατανοούν την κρισιμότητα του προβλήματος, είτε με τις άκαιρες και άσκοπες επιλογές τους στηρίζουν καταφανείς ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής.

Μια εικόνα που αντί για λέξεις γεννά ερωτήματα

Η φωτογραφία παράστασης διαμαρτυρίας αντιδημάρχων και συμβούλων  της πλειοψηφίας έξω απ’ το ΥΠ.ΟΙΚ. γεννά πολλά και ποικίλα ερωτήματα.

1ον Με απόφαση ποιου έγινε η εν λόγω ενέργεια;

2ον Η δήμαρχος γιατί δεν ήταν μαζί τους; Δεν την πήραν ή δεν θέλησε να συμμετάσχει για να μην εκτεθεί απέναντι στην κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και τον ΟΛΡ;

3ον Πιστεύουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ότι τέτοιες ενέργειες προσφέρουν … «διέξοδο» στα αδιέξοδα χειρισμών της δημοτικής αρχής, την στιγμή που απαιτείται ένας ολικός επαναπροσδιορισμός της δημοτικής πολιτικής μήπως και διασωθεί κάτι από τα πολλά διακυβεύματα αυτής της πενταετίας;

4ον Παραγνωρίζει η πλειοψηφία ότι τόσο σοβαρά προβλήματα δεν λύνονται με μικροπολιτικές και προσχηματικές ενέργειες αλλά κοινές ενωτικές πρωτοβουλίες με τους δημότες ενεργούς στο πλευρό του Δήμου;

5ον Και τι πρακτικό αποτέλεσμα, πλην της δημόσιας έκθεσης του κύρους του Δήμου μας, έχει μια τέτοια ενέργεια προχειρότητας, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη και η αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβούλιου δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψη χωρίς την ενεργή παρέμβαση των πολιτών ;

Συμπερασματικά ποτέ κανένα «πλυντήριο» ευθυνών δεν προσέφερε κάτι θετικό από το να αναπαλαιώνει την μικροπολιτική του «μία από τα ίδια». Είναι η ώρα της περίσκεψης και των πολιτικών αποφάσεων. Ούτε η Ραφήνα, ούτε το Πικέρμι αντέχουν αυτήν την κατάσταση στασιμότητας και  παρακμής.

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα