24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Προληπτική Οργανωμένη Απομάκρυνση / Σύνταξη Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Προληπτική Οργανωμένη Απομάκρυνση / Σύνταξη Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύνταξη Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών

Καλούμε όσες και όσους ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες πολιτών (ΑμεΑ, υπέργηροι κ.λπ.)που διαβιούν σε δομημένες περιοχές (οικισμοί, πολεοδομικά τμήματα πόλεων κλπ), και των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις να έρθουν σε επαφή με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, προκειμένου να συνταχθεί το Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών όπως υπαγορεύει το σχέδιο για την Προληπτική Οργανωμένη Απομάκρυνση των Πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

Τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ, υπέργηροι κλπ)) και διαβιούν στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές, ή οι προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα θα πρέπει να επικοινωνήσουν και να παρέχουν στοιχεία, εφόσον το επιθυμούν, για να καταγραφούν στο μητρώο για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίηση τους από την δημοτική αρχή σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών στην περιοχή που διαβιούν.

Στο μητρώο αυτό, θα περιλαμβάνονται:

  • τα στοιχεία επικοινωνίας
  • η δ/νση κατοικίας
  • η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ)
  • η ειδική θεραπευτική – φαρμακευτική αγωγή
  • τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων καθώς και
  • το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησης τους ( π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ).

Οι αιτήσεις – δηλώσεις θα γίνονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, στην Διασταύρωση Ραφήνας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έως και τις 12/8/2023. 

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου  
τηλ  : 22940-39049
email :  [email protected]

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Μπουρνούς Ευάγγελος

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα