27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΕ. Μπουρνούς: Ο δήμαρχος Ρ-Π που δεν βάζει φραγμούς σε πιθανή ...

Ε. Μπουρνούς: Ο δήμαρχος Ρ-Π που δεν βάζει φραγμούς σε πιθανή απευκταία πυρκαγιά

Ιούλιος μήνας και τα Περιβολάκια «πνίγονται» στα ξερόκλαδα, με τον Μπουρνούς να ρίχνει το μπαλάκι καθαρισμού, που αλλού αν όχι στους κατοίκους;

Δεν υπάρχει αυτό που ζουν οι κάτοικοι σε πράσινες περιοχές του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, με την απειλή μιας απευκταίας πυρκαγιάς να παραμονεύει δίπλα στα σπίτια τους.

Ήδη μέσα Ιουλίου και ξερόχορτα συσσωρεύονται σε κεντρικά σημεία των οικισμών, ενώ τα σπίτια των μόνιμων κατοίκων είναι περικυκλωμένα από ακαθάριστα οικόπεδα όπου ξερόχορτα μεγάλου ύψους απειλούν το άφθονο πράσινο των περιοχών.

Στα αζήτητα της δημοτικής αρχής Μπουρνούς παραμένουν διαμαρτυρίες – εκκλήσεις για καθαρισμό της ξερής φυτικής ύλης, πριν ζήσουμε ξανά απευκταία πυρκαγιά, με θλιβερά αποτελέσματα (βλέπε φονική φωτια Ματιού και πέρσι στο ορεινό πικέρμι).

Θα σταθούμε ιδιαίτερα στην παρέμβαση της κας Εύας Γαρυφαλλάκη, προέδρου του οικοδομικού συνεταιρισμού «Η Θεοτόκος» στα Περιβολάκια Ραφήνας, όπου φαίνεται ο δήμαρχος να θέλει ν’ απαλλαγεί των ευθυνών του, επικαλούμενος διατάξεις του νόμου, ώστε  να μεταφέρει την απόλυτη ευθύνη στους ιδιοκτήτες.

Νόμιμο; Ίσως! Ηθικό; Σίγουρα ΟΧΙ!

Άριστα η κα Γαρυφαλλάκη θέτει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων, δίνοντας λύση στο αδιέξοδο που θέτει ο κος Μπουρνούς, αναφέροντας:

«Κι επειδή ο κύριος Μπουρνούς  δεν βρίσκει άλλη λύση, να του πούμε ότι την ευθύνη πρέπει να την έχει ο Δήμος, ο οποίος μπορεί να ζητήσει μία εξουσιοδότηση από τον οικοπεδούχο που να του δίνει το δικαίωμα του καθαρισμού του οικοπέδου του, αφού πρώτα έχει συνεννοηθεί μαζί του  για την τιμή, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αυτή που στο πόδι ορίστηκε, χωρίς σκέψη του εάν μπορεί ο καθένας μας να πληρώσει πάνω από 300 ευρώ το λιγότερο συν τα μεταφορικά της απόρριψης σε χώρους του Δήμου».

Ακολουθεί η παρέμβαση της κας Γαρυφαλλάκη

ΕΥΑ  ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗ πρόεδρος του Αστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη “Δύναμη Ανάπτυξης”.

Με λύπη διαβάζω ένα έντυπο που εκδόθηκε στις αρχές Ιουλίου από το Δήμο Ραφήνας -Πικερμίου σχετικά με τους καθαρισμούς οικοπέδων, όπου ο Δήμος ρίχνει το μπαλάκι στους συμπολίτες μας, χρεώνοντάς τους με κονδύλια που θα έπρεπε να επωμισθεί ο ίδιος.

Ενώ λοιπόν ομολογεί ότι ο κάθε οικοπεδούχος θα πρέπει να πάρει άδεια από το δασαρχείο για να καθαρίσει το οικόπεδό του, μ ό ν ο από ξερά χόρτα και κλαδιά, θα εξαρτηθεί από το δασαρχείο εάν αποδέχεται ως νόμιμο τον καθαρισμό, ή εάν δημιουργεί νέο πρόβλημα ανάμεσα σε αυτό και τον απλό δημότη, με ότι αυτό συνεπάγεται, (δηλαδή νέες μηνύσεις κλπ.) Βέβαια ο μοναδικός σκοπός του Δημάρχου είναι να βγάλει από τις πλάτες του την ευθύνη της αποκομιδής των ξερών κλαδιών και άλλων φερτών υλικών από τους δρόμους και άλλα σημεία του Αστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού “Ἡ ΘΕΟΤΟΚΟΣ”, αλλά και όλης της δημοτικής περιφέρειας του Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου.

Κι επειδή ο κύριος Μπουρνούς  δεν βρίσκει άλλη λύση, να του πούμε ότι την ευθύνη πρέπει να την έχει ο Δήμος, ο οποίος μπορεί να ζητήσει μία εξουσιοδότηση από τον οικοπεδούχο που να του δίνει το δικαίωμα του καθαρισμού του οικοπέδου του, αφού πρώτα έχει συνεννοηθεί μαζί του  για την τιμή, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αυτή που στο πόδι ορίστηκε, χωρίς σκέψη του εάν μπορεί ο καθένας μας να πληρώσει πάνω από 300 ευρώ το λιγότερο συν τα μεταφορικά της απόρριψης σε χώρους του Δήμου.

Αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Δεν υπάρχει ο χρόνος μέσα σε δυο μήνες να καθαριστεί η περιοχή από κλαδιά και άλλα φερτά υλικά. Μόνο μερικά πρόστιμα θα υπάρξουν, που δυστυχώς δεν λύνουν το πρόβλημα, το οποίο λύνεται μόνο αν όλο το χρόνο, μαζί με την αποκομιδή των σκουπιδιών, φορτηγά αυτοκίνητα μαζεύουν τα κλαδιά και άλλα φερτά υλικά, καθαρίζουν  και μεταφέρουν αυτά σε χώρους του Δήμου. Το πλέον σίγουρο είναι ότι σε δύο μήνες ο Δήμαρχος θα το έχει ξεχάσει!!!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα