26.8 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΕ. Μπουρνούς: Προλαμβάνει κι αποδομεί τον απολογισμό της Δ. Τσεβά

Ε. Μπουρνούς: Προλαμβάνει κι αποδομεί τον απολογισμό της Δ. Τσεβά

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς προκαταλαμβάνει τον αυριανό απολογισμό 2μήνου της κας Τσεβά και τον διαλύει πλήρως

Φουλ επίθεση Μπουρνούς επί παντός επιστητού όπου είναι ολοφάνερη η αποτυχία της διοίκησης Τσεβά, που είναι αδύνατο να βρει το βηματισμό της, λόγω πλήρους άγνοιας διοίκησης, αδυναμίας συνεργασίας κι ανικανότητας διαχείρισης των σοβαρών ζητημάτων που καλείται να επιλύσει.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς προκαταλαμβάνει τον αυριανό απολογισμό 2μήνου της κας Τσεβά και τον διαλύει πλήρως, όπως θα διαβάσετε παρακάτω:

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΘΕΜΑ: Απολογισμός έργου-κόλαφος εξαμήνου .

Δεκάλογος    απόγνωσης για  στους πολίτες

Έκλεισε ένα εξάμηνο με τη νέα δημοτική αρχή που κατάφερε στο χρονικό διάστημα αυτό, πραγματικά το αδύνατο. Κατάφερε την κατάρρευση λειτουργίας ενός δήμου μοντέλου στην τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας.

Έξι (6) μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής οι πολίτες παρακολουθούν αποσβολωμένοι τα ακόλουθα, που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά προσωπεία:

Το τελευταίο  δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου (τρίτο δίμηνο) ο πραγματικός απολογισμός από μείωσης λειτουργίας του δήμου- γιατί ο εικονικός- τυπικός  τελείται αύριο μεσημέρι-  αποτυπώνεται στα κάτωθι:

  1. Τεράστια συσσώρευση φυτικών υπολειμμάτων σε κάθε μήκος και πλάτος της διοικητικής περιφέρειας του δήμου Ραφήνας Πικερμίου,  παράγοντας που αυξάνει την επικινδυνότητα και δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας για την ζωή και την περιουσία των πολιτών. Για αυτό το θέμα έχουμε γίνει ήδη αρνητικοί παράγοντες αναφοράς σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Από την άλλη πλευρά η δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι παρακολουθούν, παρακολουθούν, απλώς παρακολουθούν, έχοντας το δικό τους μερίδιο ευθυνών. Ως φυσικό επακόλουθο είναι να  γίνεται ακολούθως πλημμελώς ΚΑΙ η αποκομιδή συνολικά των αποκριμάτων, να υπάρχουν παρεκκλίσεις στην συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών (συμβατικά απορριμματοφόρα να μαζεύουν μαζί με τα σύμμεικτα και τα ανακυκλώσιμα υλικά) και άλλα τινά που οδηγούν καθοδικά τους δείκτες αποδοτικότητας της καθαριότητας της πόλης και υποβαθμίζουν τη ποιότητα ζωής των πολιτών
  2. Εν κρυπτώ και με αδιαφανείς διαδικασίες και συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, κατατέθηκε το Μάιο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τους μελετητές,  εν πλήρη γνώση του δήμου Ραφήνας Πικερμίου, η αρχική πρόταση-προσέγγιση  της ομάδας των μελετητών για το Τοπικό Πολεοδομικό στον τόπο μας, με προσεγγίσεις μακριά από τη θέληση και τις ανάγκες των πολιτών. Ένα είναι βέβαιο ότι δεν θα αφήσουμε αυτή τη δημοτική αρχή να υποθηκεύσει το μέλλον της ζωής των παιδιών μας. Χρειαζόμαστε και απαιτούμε άμεσα ενέργειες στην κατεύθυνση επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων και νέες χρήσεις γης, που να δίνουν λύσεις προοπτικής  σε αυτά.
  3. Έχει ξεκινήσει ταυτόχρονα μία ευρεία συζήτηση στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο master plan του λιμένα Ραφήνας ενώ η δημοτική αρχή συνειδητά και σκοπίμως δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα τους μελετητές που έχουν συντάξει τη μελέτη, για να συμμετάσχουν σε αυτήν τη δημόσια διαβούλευση, δίνοντας εξηγήσεις και απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών, ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε για τη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων, οι οποίες θα πρέπει να συμπεριλάβουν μεγάλο μέρος των αιτημάτων των πολιτών. Συνειδητά και σκοπίμως η δημοτική αρχή κρατά σε άγνοια και έλλειψη πλήρους ενημέρωσης  τους πολίτες ώστε να μείνουν συγκεντρωμένοι σε ένα ξερό και ανούσιο ΟΧΙ, χωρίς τεκμηρίωση επιχειρημάτων, που θα χρειαστούν στο μακρύ αγώνα που έχουμε μπροστά μας Αναμφισβήτητα η πόλη και ο τόπος μας, έχει ανάγκη από πολεοδομική οργάνωση και υποδομές, νέες χρήσεις γης, κάτι που οι  μελετητές προσπερνούν γοργά, χωρίς να καταθέτουν ουσιαστικές προτάσεις γιατί η δημοτική αρχή δεν τις βάζει είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα στο τραπέζι της συζήτησης
  4. Έχει ξεκινήσει για τα καλά το καλοκαίρι και το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο λειτουργούσε πάνω από 20 χρόνια στη Ραφήνα, είναι για πρώτη χρονιά και για πρώτη φορά, εκτός λειτουργίας ( free parking έχουν ένδειξη όλα τα μηχανήματα στους δρόμους), ενώ δεν έχουν προσληφθεί -πάλι για πρώτη φορά- δημοτικοί υπάλληλοι ορισμένου χρόνου για τον έλεγχο της στάθμευσης στην πόλη. Η πόλη και οι δρόμοι από την σημερινή ανεξέλεγκτη στάθμευση είναι σε πλήρη ακαταστασία. Συνέπεια της συνειδητής μη ενεργοποίησης του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης είναι η άναρχη στάθμευση παντού στη Ραφήνα  και η ολική απώλεια όποιου ελέγχου ακόμα και μέσω προστίμων. Συγχρόνως  η ίδια η δημοτική αρχή διαπράττει οικονομικό αδίκημα και απάτη εις βάρος των πολιτών έχοντας  εισπράξει 5€/έτος και όχημα ως συμμετοχή των κατοίκων για να έχουν αυτοί σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Αποτέλεσμα η παντελής αδυναμία εξεύρεσης θέσεων στάθμευσης για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών και η λειτουργία της αγοράς. Η σημερινή κατάσταση στους δρόμους της πόλης είναι μία αποτύπωση απόλυτης ακαταστασίας, μπαχαλοποιώντας την καθημερινότητά μας και υποβαθμίζοντας περαιτέρω την ποιότητα  ζωή μας. Προεκλογικώς βέβαια έκαναν παρέλαση πομπώδεις υποσχέσεις περί βελτίωσης του κυκλοφοριακού θέματος επίγειου και εναέριου, γιατί ποιος ξεχνά τις παχουλές δηλώσεις περί αεροδρομίου . ΟΥΔΕΙΣ
  5. Τα προβλήματα ορθού προγραμματισμού εμφανίζονται και με την έλλειψη υλικών, όπως  αρχίζει να αχνοφαίνεται στη λειτουργία της καθημερινότητας- καθαριότητας. Οι σακούλες για τους κάδους απορριμμάτων έχουν εξαφανιστεί εδώ και 15 μέρες και μπορεί κάποιος ανέτως να δει στους δρόμους υπάλληλους να επαναφέρουν τις ίδιες “μυρωδάτες” σακούλες στην πρότερη θέση τους, αφού έχουν απορρίψει προηγουμένως τα απορρίμματα σε περιφερειακούς κάδους.
  6. Επικοινωνιακά έχουν αρχίσει ραδιοφωνικές τηλεοπτικές εκπομπές όπου περιγελούν και επιπλήττουν προσωπικά τη δήμαρχο – και εμμέσως το σύνολο της διοίκησης-  για τις απόψεις και τα “έργα” της διοίκησης του δήμου Ραφήνας Πικερμίου.
  7. Έχει συλληφθεί ψευδόμενη η Δήμητρα Τσεβά-δήμαρχος απέναντι στον επικεφαλής της Σύγχρονης Πολιτείας- Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών Ευάγγελο Μπουρνούς και  αρνείται τη δημόσια συγνώμη, συνεχίζοντας το προεκλογικό σκηνικό με το τρενάκι του ψεύδους.
  8. Τα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους και σε θέματα συνεργασίας αφού απομακρύνθηκε οικειοθελώς  ο πρώτος συνεργάτης της δημάρχου για “λόγους προφανώς ανωτέρας βίας ή προσωπικών θεμάτων”,  γιατί κάτι τέτοιο είθισται να γράφεται και το οποίο συνήθως κινείται μακριά από την αλήθεια,  η οποία αποτυπώνεται στη καθημερινή αλλά και στην εν γένει προβληματική συμπεριφορά της νέας δημάρχου και των συνεργατών της, οι οποίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών.
  9. Αποκαλύφθηκε η πλήρης συνεργασία μπροστά στις κάμερες  -μπροστά και πίσω από τις πλάτες των πολιτών- μεταξύ Τσεβά- Τερζοπούλου, η οποία  έχει φτάσει και σε επίπεδο γραμματειακής υποστήριξης, χρησιμοποιώντας η δήμαρχος την  Εμμανουέλα Τερζοπούλου  ως αναγνώστρια εγγράφων που προσκομίζει.
  10. Η Υπηρεσία καθαριότητας με εντολές της διοίκησης, δεν βγάζει στους δρόμους  τα αυτοκίνητα-πλυντήρια κάδων, τα οποία η δημοτική μας αρχή προμηθεύτηκε τέλος 2022 – αρχές 2023  και τα οποία η νυν διοίκηση κρατάει ερμητικά κλειστά στο σταθμό μεταφόρτωσης, αφήνοντας τους κάδους να βρωμούν εν μέσω καλοκαιριού, δημιουργώντας υγειονομικά θέματα

Ο απολογισμός αυτού του διμήνου είναι πραγματικά άλλος ένας δεκάλογος απολογισμού ντροπής για τον τόπο μας. Και δυστυχώς τα πράγματα αναμένεται να οδηγηθούν ακόμα σε κατώτερα επίπεδα.

Ενημερώνουμε  προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε και θα μείνουμε στην πρώτη γραμμή επιδιώκοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας, την ανάπτυξη του τόπου και θα συμβάλουμε στην αποκάλυψη και  καταβαράθρωση του ψεύδους, ψεύδος που επιστρατεύουν κάθε φορά που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Συμφωνίες κάτω το τραπέζι αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν.

Οι “πλατούλες” που εντέχνως βάζει η νυν διοίκηση αλλά και άλλοι “συνεργάτες“ της, σε θέματα που έρχονται από την κεντρική διοίκηση για να προχωρήσουν ενάντια στη θέληση στον πολιτών δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα

Είμαστε εδώ

Μαζί με τους πολίτες

Είμαστε όλοι εδώ για ένα τόπο που  μας αξίζει

Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι για εμάς η πραγματική δύναμη της κοινωνίας μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα