26.3 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕνίσχυση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαυρεωτικής

Ενίσχυση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενισχύει τα μέτρα και τις δράσεις πυροπροστασίας στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας δίνοντας βάση στην πρόληψη, το σωστό σχεδιασμό και την κατάλληλη προετοιμασία.

Ισχυροποιεί τον μηχανολογικό εξοπλισμό του με τρία νέα οχήματα τα οποία εντάσσονται στον στόλο οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας με στόχο την ενίσχυση της άμεσης ανταπόκρισης σε οποιοδήποτε συμβάν. Τα νέα οχήματα είναι 4 x 4, εξοπλισμένα με αυτόνομο σύστημα άντλησης υδάτων και φέρουν δεξαμενή νερού χωρητικότητας 600 λίτρων.

Επιπλέον, για την πληρέστερη κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών αναφορικά με την αντιμετώπιση κινδύνων, ξεκίνησε η 24ωρη επιτήρηση των δασικών εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαυρεωτικής μέσω Συστήματος μη Επανδρωμένου Εναέριου Αεροσκάφους (drone) που φέρει κάμερες υψηλής ευκρίνειας (η μία θερμική), έχει δυνατότητα zoom επί 200 και απόσταση εστίασης έως 10 χιλιόμετρα. Το επιχειρησιακό κέντρο φιλοξενείται στην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου σε αίθουσα το Δημοτικού Σχολείου.

Περαιτέρω, ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, λαμβάνοντας χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε σχετικά: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι η μέγιστη υποχρέωσή μας. Δουλεύουμε με συνέπεια και οργάνωση ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας το σύνολο των μέτρων και δράσεων που αφορούν την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας. Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα διασφαλίζουμε την ετοιμότητά μας για οποιοδήποτε συμβάν».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα