25.9 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπιεικώς ανεπαρκής η λειτουργία του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Πικερμίου

Επιεικώς ανεπαρκής η λειτουργία του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Πικερμίου

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, μετά την πλήρη απαξίωση των κανόνων λειτουργίας, του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου, για τους κοινοτικούς συμβούλους Κ. Κυριαζή και Α. Πρόγιου, οι οποίοι αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν επιστολή τους που έστειλαν στο Πρόεδρο του Κ.Σ. Θανάση Αδαμόπουλο στις 21/10/2020.

Στην επιστολή τους οι δύο σύμβουλοι αναφέρονται ενδελεχώς στον ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργίας του Κ.Σ., αλλά και στην απαξίωση του τοπικού θεσμού απ’ την δημοτική αρχή Μπουρνούς-Βασιλόπουλου.

«Το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν λειτουργεί, όπως οφείλει, οργανωμένα και βάσει συγκεκριμένων διαδικασιών, ούτε προετοιμάζεται κατάλληλα εκ των προτέρων με προγραμματισμό θεμάτων και ενημέρωση έγκυρη και έγκαιρη των κοινοτικών συμβούλων με εισήγηση και κατάλληλο υλικό για τα θέματα που θα συζητηθούν. Τα πρακτικά κρατούνται πλημμελώς και συνοπτικά και επομένως δεν αποτυπώνουν τις τυχόν διαφορετικές απόψεις» επισημαίνεται στην αρχή απ’ τους υπογράφοντες, για να συνεχίσουν:

«Ο ρόλος του Κ.Σ., είναι περιορισμένος αλλά υπαρκτός. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του ή να το απαξιώσουμε πλήρως» ενώ επισημαίνεται «είναι “άγνωστη η εξέλιξη” του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αφού ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχουμε λάβει, τόσο για τον αρχικό όσο και για τις τακτικές αναμορφώσεις του» και «ότι στην επόμενη Συνεδρίαση της, η ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ, θα συνέλθει για τη σύνταξη του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2021» διερωτώμενοι «Με ποια στοιχεία, προετοιμασία, αιτήματα και απαιτήσεις, η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ θα συμμετέχει σε αυτήν τη διαδικασία;» συμπεραίνοντας ότι:

«Μάλλον θα επαναληφθεί η παρωδία των περσινών αντίστοιχων διαδικασιών, για τη σύνταξη του ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2020, σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (άρθρο 84 Ν.4555/2018) από την οποία θα προκύψει προϋπολογισμός αναθεωρούμενος “κατά βούληση”».

Για να καταλήξουν στην διαπίστωση ότι ουδέποτε έχουν ενημερωθεί ενδελεχώς για όσα αφορούν την περιοχή, ιδίως τις ενέργειες του Προέδρου κου Αδαμόπουλου επί σοβαρών θεμάτων.

Κατόπιν τούτων καταλήγουν στη διαπίστωση:

«Τα παραπάνω αφορούν ενδεικτικά και μόνο, την “ανεπαρκή” για τις ανάγκες της περιοχής μας, λειτουργία της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ μας (για χρονικό διάστημα πέραν του έτους) αλλά και την παράλληλα “απαξιωτική συμπεριφορά και τακτική” από πλευράς ΔΗΜΟΥ Ρ-Π» και παραθέτουν σειρά προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί το επισυναπτόμενο PDF με την λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων στην επιστολή Κυριαζή – Πρόγιου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-201020_ΑΠ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα