16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΕπίκεντρο η καινοτομία για τον υπ. Δήμαρχο Ρ-Π Ανδρέα Βασιλόπουλο

Επίκεντρο η καινοτομία για τον υπ. Δήμαρχο Ρ-Π Ανδρέα Βασιλόπουλο

Οι καινοτόμες δράσεις στις οποίες δραστηριοποιείται ο Α. Βασιλόπουλος σε πολλούς τομείς είναι μεγάλο ατού για έναν υπ. Δήμαρχο που οραματίζεται να προχωρήσει το δήμο μπροστά.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, με τον φίλο και συνάδελφό του καθηγητή Γιώργο Αρσένιο για την παρακολούθηση του έργου τους OLIVEFEED, (www.olivefeed.gr) στα πλαίσια του Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ, αλλά και για τις προεκτάσεις που έχει η εφαρμοσμένη έρευνα τους στον αγροδιατροφικό τομέα της Ελλάδας.

Η κοινοπραξία OLIVEFEED στην οποία συμμετέχει το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας του Ανδρέα Βασιλόπουλου, AVMAP GIS A.E. μαζί με τα πανεπιστήμια ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Π. Θεσσαλίας και τις εταιρείες ΒΙΟΖΩΚΑΤ και ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, εργάζεται για την αξιοποίηση  παραπροϊόντων και αποβλήτων ελαιουργίας, για την παραγωγή καινοτόμων βιολειτουργικών ζωοτροφών και ποιοτικών ζωικών προϊόντων.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών εκχύλισης και απομόνωσης για την επεξεργασία και αξιοποίηση των παραπροϊόντων και αποβλήτων της ελαιουργίας χρήση παραχθέντων βιοδραστικών εκχυλισμάτων αλλά και των επεξεργασμένων φύλλων ελιάς για την παραγωγή καινοτόμων βιολειτουργικών ζωοτροφών βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας των εκτρεφόμενων πτηνών και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων (αυγά και κρέας).

Η καινοτομία στην οποία δραστηριοποιείται ο Ανδρέας Βασιλόπουλος σε πολλούς τομείς είναι μεγάλο ατού για έναν υπ. Δήμαρχο που οραματίζεται να προχωρήσει το δήμο μπροστά.

Έφτασε η ώρα ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ν’ αποκτήσει μια ηγετική ομάδα ατόμων εξειδικευμένων και ικανών να τον αναδείξουν ισάξιο άλλων δήμων που έχουν τη τύχη να διοικούνται από χαρισματικούς Δημάρχους με τα επιτελεία τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα