17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπίσκεψη Αυγερινού σε χώρους φιλοξενίας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση

Επίσκεψη Αυγερινού σε χώρους φιλοξενίας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση

Επίσκεψη στους χώρους φιλοξενίας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση που εδρεύουν στην Ανατολική Αττική πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο πνεύμα των Άγιων ημερών, ο Αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και τους ωφελούμενους, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει επί των θεμάτων που τους απασχολούν.

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής επέλεξε για τις φετινές γιορτές να προσφέρει ατομικές συσκευασίες με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στους φιλοξενούμενους.  Σε όλους τους χώρους φιλοξενίας παραδόθηκαν συνολικά 400 περίπου ατομικές συσκευασίες.

Στο ευχετήριο μήνυμά του ο κ. Αυγερινός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διατήρηση της ανθρωπιάς μας είναι το βασικό συστατικό που μπορεί ουσιαστικά να βελτιώσει τις μέρες μας και να τις κάνει καλύτερες, παρά τις δύσκολες συνθήκες που μπορεί να βιώνουμε. Με δύναμη, σχέδιο, αλληλοκατανόηση και στήριξη στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και μία καλή νέα χρονιά με υγεία και ασφάλεια για όλους».

Οι χώροι φιλοξενίας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με κοινό στόχο ύπαρξης και λειτουργίας οι φιλοξενούμενοί τους να δρουν, να ζουν και να αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και φροντίδας, είναι:

  1. Ο Σύλλογος Γονέων για την υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με νοητική υστέρηση «Το ΠΕΤΑΓΜΑ».
  2. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων νοητικά υστερούντων ατόμων «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ.
  3. Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των αυτιστικών και με νοητική υστέρηση ατόμων “SOS”.
  4. Η Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.).
  5. Το ίδρυμα για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» και
  6. Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά».
Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα