17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπίθεση εκ των έσω στον δήμαρχο Μαραθώνα σχετικά με τη δομή προσφύγων/μεταναστών

Επίθεση εκ των έσω στον δήμαρχο Μαραθώνα σχετικά με τη δομή προσφύγων/μεταναστών

Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η συλλογικότητα «Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα», η οποία ήταν συνοδοιπόρος προεκλογικά με την πλειοψηφούσα παράταξη, σχετικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής Τσίρκα να στείλει επιστολή στον Υπουργό προστασίας του πολίτη αναλύοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει απ’ τους φιλοξενούμενους της δομής προσφύγων και μεταναστών στη Ν. Μάκρη.

Στην παρέμβαση των υπευθύνων της ως άνω συλλογικότητας αναφέρεται το προσφυγικό παρελθόν της Ν. Μάκρης, παραβλέποντας ότι οι τότε πρόσφυγες ήταν ομοεθνείς και ομόθρησκοι της χώρας υποδοχής. Παρά ταύτα, όπως επισημαίνεται στην παρέμβαση της «Δύναμης Πολιτών», υπήρχαν και τότε αντιδράσεις.

Αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών την παρέμβαση της «Δύναμης Πολιτών» όπου γράφουν:

Με έκπληξη και ανησυχία διαβάσαμε επιστολή που απόστειλε ο Δήμαρχος Μαραθώνος στον Υπουργό προστασίας του πολίτη με αφορμή κάποια δήθεν προβλήματα που δημιουργεί στο Δήμο μας η υπάρχουσα από πενταετίας δομή προσφύγων σε ξενοδοχείο της Νέας Μάκρης.

Η επιστολή αυτή βρίθει ανακριβειών, προσπαθεί να δημιουργήσει ανύπαρκτους φόβους και ανησυχίες και αναπαράγει τα συστηματικά διαδιδόμενα ψεύδη μικρής μερίδας συμπολιτών μας γνωστών για τις ξενοφοβικές αντιλήψεις τους και ρατσιστικές πρακτικές.

Σίγουρα γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι το πολυπληθέστερο κομμάτι της περιοχής του Δήμου μας, η Νέα Μάκρη, δημιουργήθηκε από την εγκατάσταση προσφύγων, που τα πρώτα χρόνια της άφιξής τους αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα που, 8 δεκαετίες μετά, επικαλείται ο Δήμαρχος ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργού προστασίας του πολίτη. Είναι γνωστές οι επιθέσεις που δέχτηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες της Νέας Μάκρης, ακόμη και ένοπλες, όταν το Ελληνικό Κράτος τους παραχώρησε μικρή έκταση για να στεγαστούν και να ζήσουν.

Λυπούμαστε που ο Δήμαρχος με την επιστολή του αναπαράγει αυτές τις αντιλήψεις και μάλιστα όταν όλη η πόλη γνωρίζει ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί την τελευταία πενταετία από την διαβίωση των προσφύγων της συγκεκριμένης δομής στην περιοχή μας.

Ως εκπρόσωποι ενός μεγάλου τμήματος των πολιτών που τον ψήφισαν και τον ανέδειξαν Δήμαρχο ζητάμε να αποσύρει την επιστολή αυτή και να παρακινήσει και τους λίγους ξενοφοβικούς, που δημιουργούν προβλήματα χωρίς να υπάρχουν, να μην διαταράσσουν το πνεύμα ηρεμίας και συμβίωσης με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να μεταβούν στους τόπους προορισμού των ή να επιστρέψουν με ασφάλεια στην πατρίδα τους.

Ως τότε είμαστε υποχρεωμένοι ως Έλληνες πολίτες που οι πρόγονοί μας λάτρευαν τον Ξένιο Δία και παραχωρούσαν άσυλο σε όσους προσέφευγαν ικέτες στους ναούς τους, να τους αντιμετωπίσουμε με ανάλογο τρόπο.

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα