16.2 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΈτσι θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα του 2021 στο δήμο Μαρκοπούλου!

Έτσι θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα του 2021 στο δήμο Μαρκοπούλου!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), με ιδιαίτερη χαρά σας προκαλούν στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για τα φετινά Χριστούγεννα!

Οι φετινές εκδηλώσεις, που διατρέχουν όλο το μήνα Δεκέμβριο και φτάνουν μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχουν ως στόχο να συμπαρασείρουν μικρούς και μεγάλους στο γιορτινό εορταστικό κλίμα, που όλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη, έπειτα από την περσινή απαγόρευσή τους.

Εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα – ανά περίπτωση – επίσημα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του covid-19, το Πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα 2021 στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 18.00

Ανάβουμε το Δέντρο της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου.

Υποδεχόμαστε τη φετινή εορταστική περίοδο, με τη συνοδεία της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου.

KYΡΙΑΚΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 18.00

Χριστουγεννιάτικη Έκθεση Ζωγραφικής Παιδικής Δημιουργίας,

στο Πολιτιστικό́ Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου. Παρουσιάζονται τα έργα των παιδικών τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης και Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ». Η έκθεση θα έχει διάρκεια μέχρι και το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα οι μικροί μας φίλοι, θα μπορούν να συμμετέχουν σε «εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών».

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00 π.μ.

SANTA SUP στο Λιμάνι στο Πόρτο Ράφτη.

Μια ευκαιρία να συνδυάσουμε την αγάπη μας για τη θάλασσα και τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού, εξασκώντας το αγαπημένο μας σπορ στην πιο μαγική εποχή του χρόνου, για καλό σκοπό.

KYΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00 π.μ.

Κυνήγι Θησαυρού στο Λιμάνι στο Πόρτο Ράφτη.

«Το πέπλο του Φόβου» κάλυψε το δάσος, οι ήρωες έχουν παγώσει! Η αγνή καρδιά σου θα σε οδηγήσει, ενώ θα χρειαστείς το γρήγορο μυαλό σου για να λύσεις τους γρίφους! Για παιδιά 6 – 12 ετών, με τη συνοδεία ενήλικα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 16.30

Αφήγηση Παραμυθιού «Ο Μελ ο Ραμπιές και η Κου η Μακαρόν», στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη.

Μαζί τους θα ζωγραφίσουμε και θα τραγουδήσουμε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 και ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στο Μαρκόπουλο: Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 10.30-14.30 & 17.00 -20.30

To Τρένο των Χριστουγέννων, βρίσκεται στο Μαρκόπουλο, έτοιμο να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους επιβάτες!

Στο Πόρτο Ράφτη: Κυριακή 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ τις ώρες 12.00 με 15.00

Την Κυριακή, το Τρένο των Χριστουγέννων θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Πόρτο Ράφτη. Mαζί θα ακούσουμε και αγαπημένες μελωδίες από τη Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 19.00

Παραδοσιακό γλέντι με τους Λαογραφικούς-Πολιτιστικούς Σύλλογους του Δήμου Μαρκοπούλου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη. Η «μυρωδιά» των παραδοσιακών Χριστουγέννων, δίνεται σε μια ξεχωριστή βραδιά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00

SANTA RUN στην Κεντρική́ Πλατεία Μαρκοπούλου.

Για 2η χρονιά η πόλη θα γεμίσει Άγιους Βασίλιδες! Δήλωσε και εσύ τη συμμετοχή σου στη φόρμα συμμετοχής στο www.markopou- lo.gr και στο facebook στη σελίδα του «Santa Run Μαρκόπουλο». Μετά τη λήξη της εκδήλωσης θα ακολουθήσει βράβευση σε διακριθείσες αθλήτριες του Α.Ο.Μ. και «ανθρώπινη σκακιέρα» με αθλητές Ju Jitsu!

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 18.00

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00 π.μ.

Παιδικό Θέατρο «η Εξαφάνιση του Άγιου Βασίλη» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Μια κακιά νεράιδα, χρόνια τώρα προσπαθεί να καταστρέψει τις γιορτινές μέρες με ένα ΜΑΓΙΚΟ ΞΟΡΚΙ. Μα φυσικά ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ της – Αη Βασίλης – βρίσκεται εκεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, μαζί με δύο παιδιά και το αγγελάκι των Χριστουγένων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 11.00 π.μ.

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες χαρίζουν χαμόγελα και ευχές και μεταφέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων. Οι νεραΐδες και τα ξωτικά́ των Χριστουγέννων περιμένουν όλα τα παιδιά́, στον εμπορικό́ δρόμο της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, για να γιορτάσουν μαζί τις τελευταίες ώρες του 2021.

Η συμμετοχή σε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου είναι δωρεάν.

Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για κάθε εκδήλωση ξεχωριστά.

Τα μέτρα πρόληψης της δημόσιας υγείας που θα εφαρμοστούν σε κάθε εκδήλωση μπορεί να αλλάξουν, σύμφωνα με τυχόν αντίστοιχες αλλαγές των διατάξεων του νόμου.

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα