16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΥΔΑΠ: Εκτός σχεδιασμού αποχετευτικού δικτύου τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου στη Ραφήνα

ΕΥΔΑΠ: Εκτός σχεδιασμού αποχετευτικού δικτύου τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου στη Ραφήνα

Ασφαλώς δεν θα πιστέψετε ότι υπάρχουν δρόμοι στη Ραφήνα, που ενώ είναι εντός σχεδίου, δεν έχουν συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του αποχετευτικού δικτύου της ΕΥΔΑΠ. Ένας εξ αυτών είναι αδιέξοδο τμήμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, λόγω απαλλοτρίωσης μεγάλης έκτασης απ’ την αρχαιολογία όταν βρέθηκε προ πολλών ετών εκεί Ρωμαϊκό Βαλανείο. Το αδιέξοδο ξεκινά  απ’ την οδό Αραπάκη στη συμβολή της με την Ηρώων Πολυτεχνείου που ήδη σκάπτεται και καταλήγει στην συρμάτινη πόρτα του αρχαιολογικού χώρου που κόβει τον δρόμο προς την Λεωφ. Φλέμινγκ και δημιουργεί το αδιέξοδο.

Στον εν λόγω τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου υπάρχουν στην μία πλευρά δύο πολυκατοικίες, έξι (6) και εννέα (9) διαμερισμάτων εκάστη, μια μεγάλη ημιτελής οικοδομή κι ένα μεγάλο οικόπεδο το οποίο συνορεύει με τον αρχαιολογικό χώρο, το οποίο πωλείται και ενδέχεται ν’ ανεγερθεί μια ακόμα πολυκατοικία. Στην απέναντι πλευρά υπάρχει οικόπεδο κοντά στο στρέμμα όπου κι εκεί ενδέχεται να κτιστεί πολυκατοικία και τρεις διώροφες μονοκατοικίες με πιλοτές που σημειωτέον δεν έχουν εξαντλήσει το όριο κάλυψης. Αυτό διευκρινιστικά απαντώντας στο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος στη δήλωση που έκανε στο διαδικτυακό κανάλι on camera, αναφέρει ότι στο εν λόγω τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου υπάρχουν δυο – τρία σπίτια.

Σχολιάζοντας περαιτέρω τη δήλωση του δημάρχου ότι η εταιρεία δεν ενέταξε το εν λόγω τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου επειδή υπέθετε ότι ο δρόμος είναι υπό διάνοιξη, αφού δεν γνώριζε ότι υπάρχει απαλλοτρίωση απ’ την αρχαιολογία που δημιουργεί το αδιέξοδο, οπότε άφησε να τον εντάξει αργότερα, να σημειώσουμε ότι ευθύνη του εκάστοτε δημάρχου είναι να εξετάζει ενδελεχώς τα σχέδια της ΕΥΔΑΠ και να επεμβαίνει στα σημεία που δεν εντάσσονται, ακριβώς επειδή αυτός γνωρίζει τα του δήμου του κι όχι η οποιαδήποτε εταιρεία που αναλαμβάνει να κάνει ένα έργο υποδομής και μάλιστα τέτοιας σπουδαιότητας, όπως η αποχέτευση λυμάτων.

Τι να περιμένει όμως κανείς απ’ ένα δήμαρχο που αδυνατεί να σταθεί αρωγός στα προβλήματα των δημοτών του, είτε είναι μεγάλης σπουδαιότητας, όπως η φονική φωτιά και η καθίζηση εδάφους ένεκα αυτής στην οδό Καρυωτάκη Νέου Βουτζά, είτε μικρότερης, όπως η πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς» και τα τμήματα δρόμων εντός σχεδίου που μένουν εκτός σχεδιασμού της ΕΥΔΑΠ για την σύνδεσή τους με τον αποχετευτικό αγωγό λυμάτων.

Εκτενές ρεπορτάζ του διαδικτυακού καναλιού on camera στο βίντεο που ακολουθεί

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα