21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ«Εύδημος» Α.Ε.: Το ιερό δισκοπότηρο Μπουρνούς

«Εύδημος» Α.Ε.: Το ιερό δισκοπότηρο Μπουρνούς

Λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν ο απόλυτος τοπάρχης Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ούτε καν στον επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλη Πιστικίδη π. δήμαρχο, σχετικά με τις δράσεις της «Εύδημος» Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τ.Α. στην οποία μετέχει ως εταίρος.

Στη χτεσινή 15/3 συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κος Πιστικίδης ζήτησε στοιχεία για τη δράση/εις της «Εύδημος» και τη γενικότερη λειτουργία του συγκεκριμένου Οργανισμού, ο λαλίστατος σε άλλες περιπτώσεις τοπάρχης, τον παρέπεμψε στους εκπροσώπους του Οργανισμού, ωσάν ο ίδιος να μην ανήκει σ’ αυτούς.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωμένος ως εταίρος να ενημερώνει το Σώμα τόσο για τα υπέρογκα ποσά που διοχετεύει μέσω πλειοψηφικών αποφάσεων προς την «Εύδημος», όσο και για τους υπαλλήλους που τροφοδοτεί ειδικότερα σε υπηρεσίες του δήμου Ρ-Π, αλλά το σημαντικότερο όλων για όσα της καταμαρτυρούνται από το Ελεγκτικό Συνέδριο κατόπιν καταγγελιών της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην ανάρτησή του κου Πιστικίδη, στον προσωπικό του λογαριασμό του FB αναφέρει:

Τι ρόλο παίζει ο “Εύδημος”; Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει σειρά δημοσιευμάτων αλλά το σημαντικότερο η απόφαση 179/2022 του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει πολλά ερωτηματικά για τη λειτουργία του Αναπτυξιακών Οργανισμών.

Και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει αναδείξει το θέμα των Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συστήθηκαν με το άρθρο 2 του Ν.4674/2020.

Στο ΔΣ του “Εύδημου” συμμετέχει και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου ( ο Δήμος μας, και οι Δήμοι Λαυρεωτικής, Μαραθώνα και Καρύστου είναι οι εταίροι του) και όταν στη χθεσινή συνεδρίαση ζήτησα στοιχεία για την λειτουργία της εκείνος με παρέπεμψε να ρωτήσω τους εκπροσώπους του Εύδημου !!!

Δηλαδή ο Δήμος μας είναι εταίρος, κατέβαλε κεφάλαιο για την σύσταση του αλλά εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούμε να ενημερωθούμε για την καλύτερη άσκηση των καθηκόντων μας στο ΔΣ.

Δείτε ενδεικτικά τα δημοσιεύματα:

https://www.aftodioikisi.gr/…/elegktiko-synedrio-stop…/

https://www.epoli.gr/elsyn_metafora_ypiresiwn_dimoy…

Δείτε και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

https://www.elsyn.gr/el/node/1529

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ

https://www.airetos.gr/dikaiothike-i-poe-ota-apo-to

https://www.facebook.com/pistikidis/posts/10226526131240496

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα