21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΦωτιά Μάτι: Απουσία ενσυναίσθησης Μπουρνούς (ηχητικό ντοκουμέντο)

Φωτιά Μάτι: Απουσία ενσυναίσθησης Μπουρνούς (ηχητικό ντοκουμέντο)

Με τη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 σε εξέλιξη, ο υπόδικος πλέον δήμαρχος Ρ-Π κος Μπουρνούς έλεγε στον ΣΚΑΙ: Δεν θα χρειαστεί εκκένωση! Δεν θα υπάρξει πρόβλημα χαμηλά!

Επικές όσο ανεύθυνες και θανατηφόρες οι ατάκες του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, ο οποίος εκείνη την αποφράδα ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018 όταν η φονική φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη, έλεγε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ καθησυχάζοντας τους πολίτες ότι, η φωτιά κατευθυνόταν προς Διόνυσο διαβεβαιώνοντας ότι χαμηλά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, εννοώντας φυσικά το παραλιακό μέτωπο του Ματιού και της Ραφήνας κι ότι δεν θα χρειαστεί εκκένωση!

Κατόπιν τούτου πώς να ζητήσει εκκένωση ένας ξερόλας δήμαρχος; Ακόμα κι αν τη ζητούσε υπήρχε σχέδιο απομάκρυνσης και συγκέντρωσης των πολιτών σε ασφαλή σημεία;

Χωρίς ενσυναίσθηση κινδύνου, χωρίς εμπειρία διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων, χωρίς έστω τυπικό σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας του δήμου κι εντελώς ανερυθρίαστα για την επερχόμενη καταστροφή, ο κος Μπουρνούς το μόνο που έκανε κατά τη διάρκεια της φονικής φωτιάς ήταν να κάνει ρεπορτάζ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, κυρίως στον ΣΚΑΙ, αλλά και με άστοχες όσο και καταστροφικές παρεμβάσεις όπως ακούγονται στο συγκεκριμένο βίντεο που ακολουθεί:

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα