19.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΓ. Σωφρόνης: Έχω ένα και μόνο διαρκή στόχο, μια επιδίωξη, μια αγάπη,...

Γ. Σωφρόνης: Έχω ένα και μόνο διαρκή στόχο, μια επιδίωξη, μια αγάπη, ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!

Πραγματοποιήθηκε χτες 23/11 η 1η Οργανωτική Συνάντηση Αιρετών της παράταξης «Σαρωνικός Αύριο», με στόχο την αποτίμηση του έργου της Δημοτικής Αρχής, την οργανωτική ανασυγκρότηση της παράταξης, τον προσδιορισμό του ρόλου της τα προσεχή δύο χρόνια και την παρουσίαση του νέου λογότυπου.

Η συνάντηση, ως προς το μέρος της εισήγησης του επικεφαλής Γιώργου Σωφρόνη, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της εφαρμογής Facebook, προκειμένου οι δημότες του Σαρωνικού να μπορέσουν με υγειονομική ασφάλεια να την παρακολουθήσουν, ενώ μέσα σε 24 ώρες 3.000 πολίτες παρακολούθησαν το βίντεο της εισήγησης.

Ο Γιώργος Σωφρόνης άνοιξε την εισήγησή του αναφερόμενος στις εκλογές του 2019 υπογραμμίζοντας ότι έλαβε σοβαρά υπόψη το μήνυμα των αποτελεσμάτων:

«Σκεφτήκαμε αυτοκριτικά και διαπιστώσαμε, κι εγώ ο ίδιος διαπίστωσα λάθη, παραλείψεις, κατά περίπτωση λανθασμένη στρατηγική, κατά περίπτωση λανθασμένη στάση. Δεν μείναμε όμως και δεν έμεινα εκεί. Αποφασίσαμε και αποφάσισα να θεραπεύσω εκείνο το κομμάτι που μας κράτησε πιο μακριά από τους δημότες, που μας κράτησε σε απόσταση από αυτούς».

Στη συνέχεια ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού άσκησε κριτική για τα δύο χρόνια απραξίας της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι δεν λειτουργεί ως δημοτική αρχή, αλλά ως άθροισμα αντικρουόμενων συμφερόντων που μοναδικό μέλημα έχουν πώς θα επικοινωνήσουν καλύτερα, ξεχωριστά ο καθένας, αυτό που τάζουν στο εκλογικό του ακροατήριο.

Αποφασισμένος έδειξε ο Γιώργος Σωφρόνης να διαδραματίσει παραγωγικό ρόλο ως αντιπολίτευση τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ εξειδίκευσε στους τομείς στους οποίους θα εστιάσει κατά προτεραιότητα: «O Δήμος μας έχει σοβαρά ελλείμματα σε επίπεδο έργων υποδομής. Κατά την άποψή μας όμως τα μείζονα θέματα, τα κρίσιμα, αυτά που είναι άμεσης προτεραιότητας και εκεί θα εστιάσουμε είναι η Καθαριότητα, το Οδικό Δίκτυο, οι Συγκοινωνίες, η Ασφάλεια των Πολιτών και η Ταυτότητα του Δήμου».

Προχώρησε δε και στην ανάληψη δεσμεύσεων για το 2023, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τα φλέγοντα προβλήματα της καθαριότητας, της συγκοινωνίας και του οδικού δικτύου «χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις.»

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο πρώην Δήμαρχος και στην παραφιλολογία που διακινείται από γνωστούς κύκλους, με προφανείς σκοπούς για το ζήτημα της υποψηφιότητάς του:

«Έχω ένα και μόνο διαρκή στόχο, μια επιδίωξη, μια αγάπη: την αυτοδιοίκηση. Για μένα η αυτοδιοίκηση δεν είναι το σκαλί για κάτι παραπάνω, αλλά το υψηλότερο θεσμικό σκαλί γιατί από αυτό μπορώ να υπηρετήσω άμεσα και αποτελεσματικά, τον τόπο που ζω και αγαπώ».

Σε κλίμα δυναμικής επανεκκίνησης ο Γιώργος Σωφρόνης και η παράταξη «Σαρωνικός Αύριο» εργάζονται με το βλέμμα στραμμένο στα επόμενα δύο χρόνια και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές: «Μόνος μας αντίπαλος τα προβλήματα του τόπου, μόνος μας στόχος η ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, μόνος μας σκοπός η ισχυροποίηση του Σαρωνικού. To Aύριο στο Σαρωνικό είναι πολύχρωμο. Το Αύριο είναι πολίτες ενωμένοι και αποφασισμένοι. Το Αύριο έχει πρωταγωνιστές όλους τους συνδημότες μας. Το Αύριο ανήκει σε όλους μας!»

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα