33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗH ‘’ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ’’ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΩΡΩΠΟΥ

H ‘’ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ’’ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΩΡΩΠΟΥ

Στην εκδήλωση με την οποία κηρύχθηκε η έναρξη της «Γιορτής της Δημοκρατίας» (24-26/7) στις παλιές φυλακές του Δήμου Ωρωπού παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Η «Γιορτή της Δημοκρατίας» που διοργανώθηκε από την Πολιτών Πρωτοβουλία για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του Δήμου Ωρωπού μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησής του, περιελάμβανε ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αναφορές στους αγώνες του ελληνικού λαού για Δημοκρατία, 40 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ο κ. Φιλίππου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στην εναρκτήρια εκδήλωση που ήταν μια παρουσίαση από την οργανωτική επιτροπή της ιδέας για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία στον χώρο των πρώην φυλακών Ωρωπού, όπου και πραγματοποιήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις της «Γιορτής της Δημοκρατίας», καθιστώντας πλέον τον συγκεκριμένο χώρο από τόπο όπου φυλακίστηκε η σκέψη σε χώρο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής συγχάρηκε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης γιορτής στον χώρο των πρώην φυλακών Ωρωπού, έναν χώρο ιδιαίτερου συμβολικού χαρακτήρα καθώς εκεί είχαν φυλακιστεί πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι μεταξύ των οποίων και ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο κ. Φιλίππου δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των παλιών φυλακών της περιοχής μέσα από προγράμματα που θα προταθούν στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε μουσική παράσταση με τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου σε έργο του Jiacop de Haan υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλαϊτζή και εμβόλιμα κείμενα με αναφορές στη Δημοκρατία. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα