20 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΗ clochard (άστεγη) της Ραφήνας – Δήμος και αστυνομία δήλωσαν αναρμόδιοι!

Η clochard (άστεγη) της Ραφήνας – Δήμος και αστυνομία δήλωσαν αναρμόδιοι!

Κι όμως ο δήμος είναι ο μόνος αρμόδιος να φροντίσει την clochard (άστεγη) της Ραφήνας και ουδείς άλλος. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου αποποιείται των ευθυνών του.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πρώτη είσοδο του Ν. Βουτζά περιπλανιέται μια άστεγη γυναίκα. Την ονομάσαμε clochard δανειζόμενοι τη γαλλική (σικ) λέξη, που προσδιορίζει αυτή που περιφέρεται χωρίς μόνιμη κατοικία και χωρίς δουλειά.

Πριν μέρες μάθαμε για την ύπαρξή της ότνα επικοινώνησε μαζί μας η καλή φίλη Λιάνα Κωνσταντίνου, αλλά παρά την αναζήτησή της επί μέρες δεν την βρήκαμε στα λημέρια της στο Ν. Βουτζά.

Σήμερα η Λιάνα την είδε ξανά και ανέβασε στον τοίχο της φωτογραφία κι ένα σύντομο άρθρο απ’ τις ενέργειες που έγιναν απ’ τους δύο συλλόγους του Ν. Βουτζά και την ίδια προσωπικά προς τον δήμαρχο Ρ-Π, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος και το ΑΤ Ραφήνας όπου πήραν την ίδια απάντηση.

Σύμφωνα με το άρθρο 75 περί αρμοδιοτήτων Δήμων και Κοινοτήτων την ευθύνη των αστέγων έχουν οι δήμοι μέσω των Κέντρων Κοινότητας όπου σαφώς αναφέρεται:

«ε) Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως:

  1. Η εφαρμογή πολιτικών ή η συμμετοχή σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και  κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και της τρίτης ηλικίας, με την ίδρυση και λειτουργία νομικών προσώπων και ιδρυμάτων όπως παιδικών και  βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφοκομείων, ορφανοτροφείων, κέντρων ανοικτής περίθαλψης και ημερήσιας φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων,  γηροκομείων κ.λπ. και τη μελέτη και εφαρμογή σχετικών κοινωνικών προγραμμάτων.
    2. Η εφαρμογή πολιτικών ή η συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα, που στοχεύουν στη  μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την παροχή υπηρεσιών υγείας  και την προαγωγή ψυχικής υγείας, όπως δημιουργία δημοτικών και κοινοτικών ιατρείων,  κέντρων αγωγής υγείας, υποστήριξης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία, κέντρων ψυχικής  υγείας, συμβουλευτικής στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά συνοικούντων προσώπων και κέντρων πρόληψης κατά  εξαρτησιογόνων ουσιών.
    3. Η μέριμνα για τη στήριξη αστέγων και οικονομικά αδύνατων δημοτών, με την παραχώρηση  δημοτικών και κοινοτικών οικοπέδων σε αυτούς ή με την παροχή χρηματικών βοηθημάτων, ειδών  διαβίωσης και περίθαλψης σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης κατά  τις προβλέψεις αυτού του Κώδικα.
    4. Η σχεδίαση, η οργάνωση, ο συντονισμός και η εφαρμογή προγραμμάτων και πρωτοβουλιών  για την πρόληψη της παραβατικότητας στην περιφέρειά τους, με τη δημιουργία Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας» και άλλα που ακολουθούν.

Άρα ο δήμος είναι ο μόνος αρμόδιος να φροντίσει την clochard (άστεγη) της Ραφήνας και ουδείς άλλος. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου αποποιείται των ευθυνών του.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Λιάνας Κωνσταντίνου στον τοίχο της του FB:

Ο χρήστης Liana Konstantinou είναι με το χρήστη Έμυ Κροκίδη.

41 λ.

Αυτή εδώ η κυρία είναι άστεγη ! Κοιμάται στο δρόμο εδώ και εβδομάδες στη Α’ είσοδο του Νέου Βουτζά

Οι δύο σύλλογοι μας τόσο του Εξωραιστικού όσο και του Αθλητικού την βοήθησαν όσο μπορούσαν

Επικοινώνησα με το δήμο Ραφήνας Πικερμίου ένας πυρόπληκτος δήμος διαχρονικά… 2018 και 2022 με ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΌ η οποία την “έψαξε” έτσι δήλωσε τουλάχιστον αλλά δεν την βρήκε….

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κος Ευάγγελος Μπουρνούς όταν επικοινώνησα μαζί του δήλωσε πως είναι αναρμόδιος ο δήμος δεν έχει δομές…

Η Αστυνομία της Ραφήνας δήλωσε αναρμόδια και πως είναι θέμα του δήμου

Περιμένουμε εκτός από τα ήδη υπάρχοντα αστικά λεωφορεία και τον Προαστειακό σε μερικά χρόνια… Εξω από τα σπίτια μας θα κοιμούνται οι άστεγοι..

Ποιά πρόβλεψη έχει κάνει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου να υπαχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας ώστε να φτιάξει δομές αστέγων γιατί έτσι πως πάει η οικονομική κατάσταση πάμε σφαίρα για 4ο μνημόνιο και θα είμαστε όλοι άστεγοι στο τέλος!!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα