17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ δημοτική αρχή Μαραθώνα απαλλάσσει τις πληττόμενες επιχειρήσεις από δημοτικά τέλη

Η δημοτική αρχή Μαραθώνα απαλλάσσει τις πληττόμενες επιχειρήσεις από δημοτικά τέλη

Ο Δήμος Μαραθώνος παραμένει κοντά στις πληττόμενες λόγω της πανδημίας COVID-19 επιχειρήσεις του Δήμου μας. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ληφθεί η 53/2020 (ΑΔΑ: ΨΥΜ1ΩΛΜ-ΣΤ9) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατ’ εξουσιοδότηση του άρ. 37 παρ. 9 της από 14-3-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 68 Α/20-03-2020), σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από τέλη κοινοχρήστων χώρων και δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούν.

Προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων που αιτούνται, είτε στο Δήμο, είτε μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://dt.govapp.gr/) τη μείωση ή απαλλαγή τους από τα τέλη αυτά, η αρμόδια δημοτική υπηρεσία θα προχωρήσει σε συμψηφισμό με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, για ποσά που έχουν καταβληθεί εντός του διαστήματος απαλλαγής.

Ως εκ τούτου, καλούμε τις πληττόμενες επιχειρήσεις που έχουν καταβάλλει ειδικά το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (ΦΕΚ 74 Α/1975 όπως ισχύει), δηλ. τα δημοτικά τέλη που πληρώνονται μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα https://dt.govapp.gr/ για την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα