27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήFEATURED«Η ισχύς εν τη ενώσει» αν υπάρχει βούληση για δημοτική αλλαγή στο...

«Η ισχύς εν τη ενώσει» αν υπάρχει βούληση για δημοτική αλλαγή στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Κανείς δεν περισσεύει, ιδίως από αυτοδιοικητικούς που υπηρέτησαν χρόνια την τοπική κοινωνία, απ’ την προσπάθεια ισότιμης συνένωσης των δυνάμεων, ώστε να γίνει πραγματικότητα η λαϊκή απαίτηση περί αλλαγής του δημοτικού σκηνικού.

Η οργή εναντίον της διοίκησης Μπουρνούς είναι περισσότερο από ορατή σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας των πολιτών, οι οποίοι παρακολουθούν τις κινήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, περιμένοντας να επικρατήσει η λογική πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες, συμπάθειες ή αντιπάθειες, και ανόητα τοπικιστικά κριτήρια, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την λαϊκή απαίτηση περί αλλαγής του δημοτικού σκηνικού.

Ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά:

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος απ’ τον Ιούλιο του 2021 δήλωσε την υποψηφιότητά του στην διεκδίκηση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Σήμερα, 20 μήνες μετά, είναι ο μόνος που κάνει ισχυρότατη αντιπολίτευση, με τεκμηρίωση, αντικειμενικότητα, νηφαλιότητα και συμμετοχή στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών του.

Αντιπαρατίθεται σθεναρά και αντικρούει με πειστικότητα στις προθέσεις της διοίκησης Μπουρνούς στην προώθηση θεμάτων που προσκρούουν στα δίκια της τοπικής κοινωνίας, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενίοτε αποκρούει αποτελεσματικά τις αήθεις επιθέσεις που δέχεται απ’ τον δήμαρχο και τους επιτελείς του.

Ένα ακόμα συν του υπ. δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου είναι η προσέγγιση των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, με στόχο την συμπαράταξη όλων, ώστε να καταστεί βεβαία πέραν πάσης αμφιβολίας η αποκαθήλωση Μπουρνούς. Για πολλούς και διαφόρους λόγους οι πολύ πρώιμες συζητήσεις δεν τελεσφόρησαν, έως ότου και οι τρεις επικεφαλής Πιστικίδης – Φαφούτης – Χριστόπουλος δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να διεκδικήσουν το δήμο, ενώ οι δύο πρώτοι συνεχίζουν με τις παρεμβάσεις τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να καταδεικνύουν και αυτοί την ανεπάρκεια της διοίκησης Μπουρνούς σε σειρά δημοτικών θεμάτων.

Τέλος, η παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης» του υπ. Δημάρχου έχει ανδρωθεί πλέον με ικανά στελέχη και διεκδικεί επάξια το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και μάλιστα απ’ την πρώτη Κυριακή.

Υποψηφιότητα Δήμητρας Τσεβά

Τον Νοέμβριο του 2022, η αντιδήμαρχος Δήμητρα Τσεβά, ανεξαρτητοποιείται δημιουργώντας τεράστιο πλήγμα στην παράσταση νίκης Μπουρνούς, καθώς ήταν η πρώτη σε σταυρούς εκλεγμένη δημοτική του σύμβουλος. Μετά το πρώτο σοκ της ανεξαρτητοποίησης  Τσεβά, ο πολυμήχανος Μπουρνούς αποσπά κατά την προσφιλή τακτική του, τον έναν απ’ τους δύο δημοτικούς συμβούλους Πιστικίδη και αναπληρώνει την απώλεια έδρας της πλειοψηφίας του.

Παράλληλα, ηχούν τραγούδια τοπικών σειρήνων που ξεγελούν τ’ αυτιά της κ. Τσεβά, η οποία χωρίς να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά των δυνατοτήτων της, δηλώνει υποψηφία δήμαρχος. Μια απόφαση που αρχικά θεωρήθηκε ότι ενεργεί ως λαγός του κ. Μπουρνούς, αλλά αργότερα φάνηκε ότι διάφοροι παραγοντίσκοι παρέσυραν την κ. Τσεβά στην εκτίμηση ότι μπορεί να αντέξει μόνη έναν δύσκολο αγώνα προεκλογικών τριβών και φθοράς υψηλού κόστους, με πολλές παγίδες, χωρίς τα κατάλληλα όπλα που απαιτεί μία σημερινή προεκλογική μάχη. Ένας αγώνας που απαιτεί σήμερα όσο ποτέ άλλοτε την καθολική συμπαράταξη της αντιπολίτευσης για μια ουσιαστική αλλαγή στον Δήμο.

Στο διά ταύτα

Η παράταξη Ανδρέα Βασιλόπουλου, με δεδομένο ότι κινείται με σχέδιο, προγραμματισμό, απόλυτη επίγνωση των όσων έχει ν’ αντιμετωπίσει  και με σταθερή πίστη σε διαφανείς, ισότιμες και αξιόπιστες συνεργασίες με όλους τους παράγοντες της αντιπολίτευσης, ώστε να κλείσει η παρένθεση Μπουρνούς απ’ την πρώτη Κυριακή, διατηρεί διάπλατα ανοικτή την πόρτα για να υποδεχτεί όσους έχουν υπηρετήσει τον δήμο επί σειρά ετών, σε μια αγαστή διοικητική συνεργασία με βάση την αγάπη της περιοχής τους, που δυστυχώς παρακμάζει υπό τη διοίκηση Μπουρνούς.

Η σκέψη ορισμένων να αποσυρθούν απ’ την ενεργό δράση, κοινώς να πάνε σπίτι τους, δεν τιμά την ιστορία τους, είναι λανθασμένη και μοιραία για τον τόπο, ενώ πράγματι έχουν ακόμη πάρα πολλά να προσφέρουν συμμετέχοντας με την πείρα και τις γνώσεις τους σε μια νέα και ικανή ομάδα διοίκησης του Δήμου, με κοινούς στόχους και προοπτικές.

Το ίδιο ισχύει και εάν η κ. Τσεβά επιμείνει σε μια υποψηφιότητα που γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να έχει αίσιο πέρας, ενώ η ίδια μπορεί, με μια δική της πρωτοβουλία πολιτικής διορατικότητας, να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα συμπαράταξης σε μια ενωτική και νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία.

Υπάρχει ακόμα καιρός να σκεφτούν όλοι στην αντιπολίτευση την σοφή ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει» και να συσπειρωθούν ισότιμα στην ισχυρή ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, η οποία έχει ανοίξει πανιά και προχωρά με ούριο άνεμο προς το τέρμα, σίγουροι πως όλοι μαζί πλέον θα κόψουν το νήμα ήδη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών του Οκτωβρίου.

Αγγελική Ραγκούση

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα