29.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ (λεκτική) μάχη του Μαραθώνα μεταξύ Λιβαθινού – Τσίρκα ανεβάζει το πολιτικό...

Η (λεκτική) μάχη του Μαραθώνα μεταξύ Λιβαθινού – Τσίρκα ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη

Η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σπύρου Λιβαθινού, έχει πάρει τη μορφή λεκτικού πολέμου που ανεβάζει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει ιδιότυπος πόλεμος μέσω δελτίων τύπου με τον Λιβαθινό να έχει ξεκινήσει πρώτος, παρομοιάζοντας τον δήμαρχο ως οδοστρωτήρα που σαρώνει το δήμο Μαραθώνα. Σηκώνοντας το γάντι ο Στέργιος Τσίρκας ζητά απ’ τον Λιβαθινό αν δεν του αρέσει η λειτουργία του Δ.Σ. να παραιτηθεί, ενώ παράλληλα τον κατηγορεί επί παντός επιστητού. Σήμερα έρχεται σκληρή η απάντηση Λιβαθινού, στην οποία αναφέρει ως Πολιτικό “δεινόσαυρο” προς εξαφάνιση τον Στέργιο Τσίρκα.

Συμπερασματικά να σημειώσουμε ότι ο πολιτικός πυρετός στον δήμο Μαραθώνα έχει κτυπήσει κόκκινο κι ως εκ τούτου θα γίνουμε θεατές πολλών ακόμα επεισοδίων μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, χωρίς ν’ αποκλείεται στη σύρραξη να πάρουν μέρος κι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας κι ίσως – ίσως και δημοτικοί σύμβουλοι που μέχρι τώρα απομένουν σιωπηλοί.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου εκ μέρους του Σπύρου Λιβαθινού:

Πολιτικός “δεινόσαυρος” προς εξαφάνιση ο κ. Τσίρκας

Σε μία πρωτοφανή ανακοίνωση για την παγκόσμια πολιτική σκηνή, 1600 λέξεων (!) – ναι σωστά διαβάσατε, δεν ξέφυγε κάποιο μηδενικό – που προδίδει κίνηση πανικού και επί της ουσίας δεν λέει απολύτως τίποτα, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας επιτίθεται στον επικεφαλής της ”Συμμαχίας” Σπύρο Λιβαθινό, επειδή τόλμησε… να αποκαλύψει «τα σημεία και τέρατα» που συμβαίνουν στον ”σκοτεινό” αυτοδιοικητικό κόσμο της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα.
Αμετροεπής όπως πάντα, με «βαρύγδουπες» εκφράσεις χωρίς νόημα, προκλητικός και φυσικά εκτός πραγματικότητας ο κ. Τσίρκας βλέπει «μάγισσες» και ακούει «φωνές» εκεί που δεν υπάρχουν, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την τοπική κοινωνία.
Τολμώντας να φτάσει και στο χυδαίο σημείο να «φορτώσει» στον Σπύρο Λιβαθινό τις «αμαρτίες» δεκαετιών στον πολύπαθο Μαραθώνα, προβάλλοντας ως επιχείρημα – αν είναι δυνατόν – ότι διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αποσιωπά ωστόσο το γεγονός ότι ο Σπύρος Λιβαθινός ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε την αυτοδιοικητική «δυσοσμία» του Ηλία Ψινάκη και αποχώρησε καταγγέλλοντας όσα έβλεπε.

  • Κύριε Τσίρκα η παρούσα μείζων Αντιπολίτευση δεν είναι συνέχεια της Διοίκησης Ψινάκη. Αυτά που ισχυρίζεστε αποτελούν μία φτηνή δικαιολογία που καταδεικνύει το επίπεδο της πολιτικής σας ευτέλειας. Με τα λεγόμενα σας, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορείτε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλεγμένο Σύμβουλό σας καθώς και ακόμη έξι Συμβούλους της παράταξης σας, που είχαν εκλεγεί με τον Ψινάκη, ( Κ. Τσίρκα, Ι. Μπούσουλα, Στ. Μπαιρακτάρη, Τ. Μακρή, Β. Τσακυργιάννη, Α. Λάσκο κοκ)
  • Συγχαρητήρια για το θράσος σας να παραδέχεστε την καταστροφή που εσείς και οι συνεργάτες σας προκαλέσατε στον αρχαιολογικό χώρο της Μπρεξίζας και ταυτόχρονα να καλείτε τον κόσμο να την επισκεφθεί.
  • Για το θέμα του πολιτιστικού κέντρου σας διαφεύγει μάλλον ότι ο κ. Λιβαθινός είχε ήδη παραιτηθεί από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ως δημοτικός σύμβουλος ψήφισε αυτό ακριβώς που είχατε ψηφίσει κι εσείς κ. Τσίρκα.
  • Σε ότι αφορά τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης στα άλυτα θέματα όπως το πολιτιστικό κέντρο, το σχέδιο πόλης, τους δρόμους και τις λακκούβες ρωτήστε τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής σας που συμμετείχαν στη Διοίκηση Ψινάκη.
  • Η παραδοχή σας ότι δεν πήρε Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος με αποτέλεσμα να πληγούν καίρια οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, δηλώνει την ανικανότητα τόσο τη δική σας όσο και των Αντιδημάρχων σας Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κ. Κυπαρίσση και Παπαϊωάννου. Οι υπόλοιποι 100 δήμοι με λιγότερο «έμπειρους» Δημάρχους, κέρδισαν 546 γαλάζιες σημαίες, χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα γραφειοκρατικό πρόβλημα λόγω της πανδημίας!
  • Όσο για ενημέρωσή μας για τις ενέργειές σας που αφορούν το Σχέδιο Πόλης, ακόμα περιμένουμε την απάντησή σας στο έγγραφο που σας αποστείλαμε στις 14-05-2021.
  • Σε ότι αφορά το γήπεδο της Αγίας Μαρίνας θα σας συμβουλεύαμε «στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάτε για σκοινί». Υποσχόμαστε να επανέλθουμε σύντομα και εκτενώς στο συγκεκριμένο θέμα με τα ανάλογα στοιχεία, τα οποία ήδη βρίσκονται στην κατοχή μας.
  • Για το θέμα της ποινής του Δημοτικού Συμβούλου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είχατε την υποχρέωση τόσο εσείς ως Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση και την ποινή ώστε να μην ενημερώνεται από δημοσιεύματα του Τύπου.

Κύριε Τσίρκα χαρακτηρίζετε τον κ. Λιβαθινό ημιμαθή, αλλά είναι πλέον πασίγνωστο ότι εσείς, παρόλη την 30ετή ενασχόλησή σας με τα αυτοδιοικητικά, παραμένετε αμαθής. Αμαθής στην αυτοδιοίκηση αλλά ικανότατος ινστρούχτορας στην «μαύρη» προπαγάνδα για τους υποτιθέμενους αντιπάλους σας.
Γιατί η ”Συμμαχία” δεν λειτουργεί σαν αντίπαλος. Είναι η Παράταξη που στηρίζει και ψηφίζει τα (λίγα) θέματα που εξυπηρετούν τους δημότες, παρότι δεν συμφωνεί με τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες που εφαρμόζετε.
Η αυτοδιοικητική ”ανορθογραφία” σας κ. Τσίρκα θα διορθωθεί από τους πολίτες του Μαραθώνα στις δημοτικές εκλογές του 2023 και εσείς θα ξεχαστείτε πολύ γρήγορα.
Ότι και να κάνετε, όσο κι αν προσπαθήσετε, κ. Τσίρκα δεν θα ξεφύγετε ποτέ από την σκληρή αλήθεια: Είστε επαγγελματίας δημοτικός σύμβουλος, ένας «δεινόσαυρος» – όπως λέμε στην πολιτική γλώσσα – που όπως καλά γνωρίζετε μοιραία θα «αφανιστεί» στο πέρασμα του χρόνου…

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα