20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚ. Μώρος (πρόεδρος Δ.Σ. Ρ-Π): Το ΥΠ.ΕΣ. δεν επιτρέπει τις διά ζώσης...

Κ. Μώρος (πρόεδρος Δ.Σ. Ρ-Π): Το ΥΠ.ΕΣ. δεν επιτρέπει τις διά ζώσης συνεδριάσεις του Σώματος!

Το μπαλάκι στο τερέν του ΥΠ.ΕΣ. έριξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου Κώστας Μώρος για την κατ’ εξακολούθηση συνεδρίαση του Σώματος μέσω τηλεδιάσκεψης ή ακόμα χειρότερα διά περιφοράς (μέσω τηλεφώνου ή email) όπως κατά κόρο επικράτησε απ’ το Δεκέμβρη και μετά, ισχυριζόμενος ότι υπεύθυνοι του ΥΠ.ΕΣ. του είπαν ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε συνεδριάσεις διά ζώσης».

Το εν λόγω αφήγημα ήρθε σαν απάντηση στο ερώτημα της δημοτικής συμβούλου μείζονος μειοψηφίας Μαρίας Αποστολάκη Μοριακής Βιολόγου, η οποία αναρωτήθηκε «αφού έχουν αρθεί πολλά μέτρα κατά του κορωνοϊού και επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς η καθημερινότητα, πως δεν γίνονται οι συνεδριάσεις του Σώματος διά ζώσης με όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα, μάσκες κλπ.» και ρώτησε αν ο Πρόεδρος έχει επικοινωνήσει με το Υπουργείο επ’ αυτού.

Εύκολη απάντηση σύμφωνα με τον κο Μώρο, ο οποίος είπε: «Κάθε εβδομάδα επικοινωνώ με το Υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα και μου απαντούν ότι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε συνεδριάσεις δια ζώσης, δεν έχει αλλάξει τίποτα (εννοεί σχετικά με την πανδημία). Μπορείτε αν θέλετε να επικοινωνήσετε κι εσείς». Το μπαλάκι λοιπόν απ’ τον κο Μώρο στο Υπουργείο.

Σε μας μένει η απορία αφού στην υπάρχουσα εγκύκλιο: Αριθμός Εγκυκλίου:643 Α.Π.: 69472/24.09.2021 Α.Δ.Α.: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5 αναφέρεται:

Α. Λειτουργία των συλλογικών οργάνων των δήμων

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 4830/2021 (Α’ 169)[1], με το οποίο τροποποιήθηκε η παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητα ζωής, συμβούλια κοινοτήτων, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, κ.ά.), κατά το χρονικό διάστημα ισχύος των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μπορεί να συγκαλούνται με τους ακόλουθους τρόπους:

α) δια ζώσης,

β) μέσω τηλεδιάσκεψης,

γ) δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση),

δ) δια περιφοράς.

Όπου πρώτη επιλογή είναι οι διά ζώσης συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και τελευταία η διά περιφοράς, γιατί στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όπου όλα λειτουργούν κατά κρίση και διάθεση του τοπάρχη – ο Πρόεδρος αποτελεί απλά διακοσμητικό στοιχείο – πρώτη επιλογή είναι οι διά περιφοράς συνεδριάσεις, ενώ οι διά ζώσης έχουν διαγραφεί απ’ την ατζέντα;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα