31.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚατά πλειοψηφία ψηφίστηκε Πρόεδρος Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου ο Κωνσταντίνος Μώρος

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε Πρόεδρος Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου ο Κωνσταντίνος Μώρος

Επί συνόλου 27 δημοτικών συμβούλων παρόντες στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου σήμερα 1η Σεπτεμβρίου ήταν 24, με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργο Χριστόπουλο να έχει μεταχρονολογημένα αποποιηθεί του αξιώματός του ως επικεφαλής της παράταξης του με ότι αυτό συνεπάγεται, και τους: Παναγιώτη Δημά, που εκλέχτηκε με την παράταξη Πιστικίδη, να μην έχει ορκιστεί δικαιολογημένα λόγω γάμου και βάπτισης του παιδιού του στην Πάρο (έχουν κατατεθεί τα σχετικά έγγραφα) και Χρήστο Τσαλαπατάνη επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης ο οποίος επίσης δικαιολογημένα δεν έχει ορκιστεί. Και οι δύο έχει οριστεί να ορκιστούν ενώπιον του Δημάρχου στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Κωνσταντίνος Μώρος προτάθηκε απ’ την πλειοψηφία για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και στην ανοικτή ψηφοφορία που έγινε, έλαβε 15 θετικές ψήφους – 12 της πλειοψηφίας και 3 της ελάσσονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Ανδρέα Βασιλόπουλο – και 9 αρνητικές απ’ την μείζονα μειοψηφία (Φαφούτης) και τις δύο παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας (Χριστόπουλου – Πιστικίδη).

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γραμματέας αντίστοιχα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία ο Δαμιανός Φαφούτης απ’ την μείζονα κι η Ουρανία Δημητριάδη απ’ την ελάσσονα (Χριστόπουλος). Την εκλογή τους καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ η παράταξη Βασιλόπουλου, τρεις συνολικά, τους υπερψήφισαν.

Έτσι διαμορφώνεται το Προεδρείο του Σώματος τουλάχιστον μέχρις ότου τακτοποιηθεί το θέμα Χριστόπουλου και αναλάβει καθήκοντα δημοτικής συμβούλου η πρώτη επιλαχούσα Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Ακολούθησαν μυστικές ψηφοφορίες για την Οικονομική Επιτροπή και την Ποιότητας Ζωής, όπου κατόπιν υπόδειξης των υποψηφίων από πλειοψηφία και μειοψηφία προτάθηκαν:

Για την Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος ο δήμαρχος κος Μπουρνούς, ο οποίος με το δικαίωμα που του δίνουν οι νέες διατάξεις του νόμου θα ορίσει άλλα δύο άτομα (αντιδημάρχους), τα οποία θα προκύψουν αύριο Δευτέρα όταν θ’ ανακοινωθούν τα ονόματα των αντιδημάρχων. Τα υπόλοιπα 4 μέλη σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα που έφερε κάθε παράταξη, καλύπτονται από δύο συμβούλους της πλειοψηφίας κι από έναν της μείζονος και της ελάσσονος (Χριστόπουλος).

Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε επί 13 ψηφοδελτίων της πλειοψηφίας έλαβαν:

Χρήστος Τσεμπέρης 12 ψήφους, Χρύσα Βλαχάκη 11 ως τακτικά μέλη και ως αναπληρωματικά ο Μάκης Βουδούρης 8 ψήφους και Κώστας Μώρος 6.

Στα 6 ψηφοδέλτια της παράταξης Φαφούτη έλαβαν:

Δαμιανός Φαφούτης 5 ψήφους ως τακτικό μέλος και Ροζίνα Βαρουτέλλη 3 αναπληρωματικό μέλος.

Στα 5 ψηφοδέλτια της παράταξης Χριστόπουλου έλαβαν:

Σπύρος Κάρλος 4 ψήφους τακτικό μέλος και Μαρία Αραπκιλή-Βιάδη αναπληρωματικό

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Στα 12 ψηφοδέλτια της πλειοψηφίας έλαβαν:

Σπύρος Πάντζας 12 ψήφους και Μάκης Βουδούρης 10 ως τακτικά μέλη και ως αναπληρωματικά Αριστείδης Μπουράνης 8 ψήφους και Δήμητρα Τσεβά 7.

Στα 6 ψηφοδέλτια της παράταξης Φαφούτη έλαβαν:

Αγγέλα Ξηντάρα 5 ψήφους τακτικό μέλος και Μαρία Αποστολάκη 3 αναπληρωματικό.

Στα 6 ψηφοδέλτια της παράταξης Χριστόπουλου έλαβαν:

Σπύρος Κάρλος 4 ψήφους τακτικό μέλος και Ουρανία Δημητριάδη 3 αναπληρωματικό.

Κατόπιν τούτων έληξε η συνεδρίαση καθώς τα μέλη των διαφόρων επιτροπών του δήμου θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα