16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚαταιγίδα ξέσπασε στην Παιανία λόγω της διαμόρφωσης των εδράνων στη νέα αίθουσα...

Καταιγίδα ξέσπασε στην Παιανία λόγω της διαμόρφωσης των εδράνων στη νέα αίθουσα του Δ.Σ.

Μετά την νηνεμία που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα στο δήμο Παιανίας, η καταιγίδα που ξέσπασε στην χτεσινή (Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε σφοδρή, εξ αιτίας της διαμόρφωσης των εδράνων στην ολοκαίνουργια αίθουσα του Σώματος. Δι’ ασήμαντον αφορμή όπως θα έλεγε ο απλός παρατηρητής απλά και μόνο επειδή η διάταξη των εδράνων είναι σε σειρές η μία πίσω απ’ την άλλη, κάτι ανεπίτρεπτο όπως αποφάσισε σύσσωμη η μειοψηφία συν τους δύο ανεξάρτητους συμβούλους, επειδή προσομοιάζει με την διάταξη των θρανίων σε κάθε σχολική αίθουσα. Με το «έγκλημα», που αποδίδεται στην δημοτική αρχή Μάδη, να γίνεται μεγαλύτερο επειδή το Προεδρείο βρίσκεται σε υπερυψωμένο βάθρο, κάτι σύνηθες στις περισσότερες αίθουσες Δ.Σ.

Πίσω απ’ την «ιερή» αυτή αγανάκτηση σύσσωμης της μειοψηφίας, κρύβεται η μη παραδοχή ότι ο Ισίδωρος Μάδης κατόρθωσε μετά από αγώνα ετών να πείσει τους συμπολίτες του ότι είναι ικανός ν’ αναλάβει τα ηνία του ενιαίου δήμου Παιανίας. Δεν μπορούν επίσης να του συγχωρήσουν ότι παρ’ όσα του καταμαρτυρούν, προσπαθεί ν’ αφυπνίσει τον επί σειρά ετών υπό υπνώσει δήμο, καταρτίζοντας απαραίτητες επιτροπές σε κάθε σύγχρονο δήμο, που ποτέ δεν υπήρξαν κι αξιοποιώντας το αναξιοποίητο ενοικιαζόμενο από χρόνια κτίριο στο οποίο μεταφέρθηκε η αίθουσα του Δ.Σ. Είναι δυνατόν να δεχτεί κάποιος ότι ένα 2όροφο οικοδόμημα με υπόγειο χρησιμοποιείται για το αρχείο του δήμου, δηλ. ως αποθήκη;

«Είναι αλάθητος ο δήμαρχος;» θ’ αναρωτηθείτε. Σίγουρα ΟΧΙ!

Κάνει λάθη, κυρίως επικοινωνιακά, επί του προκειμένου: Αφού έχει πάρει την ομόφωνη απόφαση του Σώματος για την αναγκαιότητα μεταφοράς της αίθουσας του Δ.Σ. σε άλλο χώρο, γιατί δεν παρουσίασε τα σχέδια διαμόρφωσης του χώρου; Με δεδομένο ότι η μελέτη του χώρου έγινε από αρχιτέκτονα-μηχανικό που σχεδίασε το προσφορότερο για την συγκεκριμένη αίθουσα, γιατί να μην δημοσιοποιηθεί; Εκτός αν κάποιοι μπορούν να αποδείξουν ότι ο δήμαρχος επέβαλε την εν λόγω διάταξη, που επιπλέον θα μείνει και για τις επόμενες δημοτικές αρχές.

Το εκ των υστέρων μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε κάλεσμα της Προέδρου του Δ.Σ. να συναντηθούν σήμερα με τους επικεφαλής των παρατάξεων ώστε να συζητηθεί η δυνατότητα άλλης διάταξης των εδράνων, δεν αποτελεί λύση. Δηλαδή οι επικεφαλής μπορούν να υποστηρίξουν άλλη άποψη χωρίς μελέτη από αρχιτέκτονα-μηχανικό; Και μετά θα πρέπει ο χορηγός κος Μαρτίνος να υποστεί την οικονομική επιβάρυνση αλλαγής, αν υπάρξει, του σχεδιασμού;

Απ’ την άλλη ο χώρος ετοιμαζόταν εδώ και καιρό υποθέτουμε. Ποιος απ’ τους επικεφαλής επισκέφτηκε το χώρο έστω από περιέργεια να δει τι γίνεται εκεί; Ποιος επικεφαλής ζήτησε μετ’ επιτάσεως απ’ το δήμαρχο να αποκαλύψει τις κατόψεις του χώρου; Ποιος επικεφαλής έφερε σε συνεδρίαση του Σώματος τη δική του αρχιτεκτονική μελέτη για το χώρο ώστε να συζητηθεί και ν’ αποφασιστεί ποια εκ των δύο μελετών θα προκριθεί; Κι αν συνυπολογίσουμε το γεγονός που διαχέεται στην τοπική κοινωνία ότι ο δήμαρχος δεν έχει την πλειοψηφία ώστε να περάσει τη δική του πρόταση, τότε θα ήταν εύκολο να περάσει η πρόταση των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Υποστηρίζουμε πάντα την άποψη ότι στους δήμους δεν υπάρχει αντιπολίτευση, υπάρχει πλειοψηφία και μειοψηφία, που επιβάλλεται να ενεργούν υπέρ των δημοτών και μόνο. Αυτή η αρχή καταστρατηγείται στο δήμο Παιανίας.

Επίσης λάθος του δημάρχου, αν ισχύει η πληροφορία μας, ότι δεν ειδοποίησε τους δημοτικούς συμβούλους ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα γίνουν τα εγκαίνια της αίθουσας. Δεν θα ήταν πιο ευγενικό μαζί με το κάλεσμα της συνεδρίασης να υπάρξει κι η ενημέρωση ότι όλοι μαζί θα εγκαινιάσουμε την νέα μας σύγχρονη αίθουσα συνεδριάσεων; Η οποία επιπροσθέτως όπως μάθαμε διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει για την άψογη διενέργεια των δημοτικών συμβουλίων. Άλλωστε οτιδήποτε αναλαμβάνει το κλιμάκιο της ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ είναι σχεδιασμένο και στην παραμικρή του λεπτομέρεια με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κάθε τομέα.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα