19.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚαθολικό ΟΧΙ της κοινωνίας του Πικερμίου στην κατασκευή Ι.ΚΤΕΟ Βαρέων Οχημάτων επί...

Καθολικό ΟΧΙ της κοινωνίας του Πικερμίου στην κατασκευή Ι.ΚΤΕΟ Βαρέων Οχημάτων επί της Λεωφ. Μαραθώνος

Ανάστατη παραμένει η κοινωνία του Πικερμίου, αλλά και της Ραφήνας, στην πιθανότητα κατασκευής Ι.ΚΤΕΟ Βαρέων Οχημάτων στην καρδιά της Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου. Κάτοικοι και φορείς λένε ένα βροντερό ΟΧΙ. Ακούει κανείς;

Ακολουθεί δελτίο τύπου των κοινοτικών συμβούλων Πικερμίου Κώστα Κυριαζή και Αθηνάς Πρόγιου

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Η κατασκευή και λειτουργία ΙΚΤΕΟ Βαρέων Οχημάτων (Φορτηγών)  σε οικόπεδο εντός οικισμού, στο κεντρικό Πικέρμι είναι προφανές ότι θα επιβαρύνει σημαντικά την ήδη επιβαρυμένη Λεωφόρο Μαραθώνος, προκαλώντας, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής κυκλοφοριακό έμφραγμα με την συνεπαγόμενη αύξηση των επιπέδων αερίων ρύπων και των επιπέδων θορύβου αλλά και την πιθανή πρόκληση ατυχημάτων.

Η περιοχή του Πικερμίου δεν έχει σημαντική παρουσία βαρέων οχημάτων λόγω των υφιστάμενων χρήσεων, αντίθετα με άλλες περιοχές με σημαντικές βιοτεχνικές και βιομηχανικές υποδομές. Συνεπώς, δεν είναι κατανοητή η πρόταση για μία τέτοια εγκατάσταση.

Είναι προφανές, ότι μια τέτοια εγκατάσταση θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Πικερμίου και θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα του οικισμού ιδιαίτερα αναφορικά με τα υφιστάμενα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής.

Καλούμε όλους τους Κοινοτικούς Συμβούλους με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα να καταψηφίσουν την πρόταση αυτή έτσι ώστε να αποφευχθεί η πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Κωνσταντίνος Κυριαζής                                Αθηνά Πρόγιου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα