23 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚίνδυνος – θάνατος από ανασφάλιστο ηλεκτρολογικό κουτί στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα

Κίνδυνος – θάνατος από ανασφάλιστο ηλεκτρολογικό κουτί στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα

Η παρατηρητικότητα συνδημότη και η άμεση επέμβαση του Ανδρέα Βασιλόπουλου, έσωσαν από πιθανή ηλεκτροπληξία όποιον άνοιγε κι επεξεργαζόταν το ανασφάλιστο ηλεκτρολογικό κουτί του δήμου στο Πάρκο Καραμανλή.

Τελικά από τύχη ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο. Μετά το τραγικό δυστύχημα στη Χαλκιδική με το θάνατο 19χρονου όταν εκσφενδονίστηκε από κακοσυντηρημένο παιχνίδι  σ’ ένα λούναπαρκ, η αποκάλυψη απ’ τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, που έσπευσε να ενημερώσει τους καθ’ ύλη υπευθύνους του δήμου, για τον «κίνδυνο ηλεκτροπληξίας από ανοικτό ηλεκτρολογικό κουτί με ακάλυπτα καλώδια στο Πάρκο Καραμανλή» ζητώντας τις άμεσες ενέργειές τους, δοξάζουμε το Θεό ότι δεν έτυχε κανένα δυστύχημα.

Πιο κάτω ακολουθούν οι επιστολές Βασιλόπουλου, οπότε οι αναγνώστες μας μπορούν ν’ αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα του συμβάντος.

Γράφει ο Ανδρέας Βασιλόπουλος:

Σας ενημερώνω για τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας από ανοικτό ηλεκτρολογικό κουτί με ακάλυπτα καλώδια στο Πάρκο Καραμανλή και παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας.

Επίσης παρακαλώ τα τοπικά ΜΜΕ να ενημερώσουν τους γονείς για να προσέχουν τα παιδιά τους μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια στο σημείο.

Για το πρόβλημα ενημέρωσα τηλεφωνικά τον Αντιδήμαρχο κ.Ξηντάρα ο οποίος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ειδοποιήσει τον ηλεκτρολόγο υπηρεσίας.

Σας ευχαριστώ

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

6932928899

Και η επιστολή προς το δήμο

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ – Υπόψη Δημάρχου / Αντιδημάρχων

ΚΟΙΝ.: Αστυνομία Ραφήνας

ΘΕΜΑ: Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας στο Πάρκο Καραμανλή

Μετά από καταγγελία συνδημότη μας, πραγματοποίησα άμεσα προσωπική αυτοψία στον ηλεκτρολογικό πίνακα που βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα του Πάρκου Καραμανλή, όπου διαπίστωσα με έκπληξη ότι:

Η πόρτα ασφαλίζει με ένα ξερόκλαδο στη θέση όπου έπρεπε να υπάρχει λουκέτο και ανοίγει με πολύ μεγάλη ευκολία ακόμα και από ένα μικρό παιδί

το ξερόκλαδο στη θέση που έπρεπε να βρίσκεται λουκέτο ασφαλείας.

Εντός του pillar υπάρχει ηλεκτρολογικός πίνακας με πολύ κακή κατάσταση, με πρόχειρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, χωρίς καμία προστασία και με τα καλώδια εκτεθειμένα στον οποιοδήποτε αποπειραθεί να τα αγγίξει.

Από το σημείο αυτό περνούν εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών και ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι τεράστιος.

Επισυνάπτω δύο φωτογραφίες προκειμένου να διαπιστώσετε το βαθμό επικινδυνότητας. Σύμφωνα με την αρμοδιότητα και ευθύνη σας, ζητώ εξαιρετικά άμεσα την επέμβασή σας ώστε να προστατευτούν οι πολίτες από αυτή την εγκληματική αμέλεια.

Επίσης σας ζητώ να πραγματοποιήσετε άμεσα έλεγχο και στις υπόλοιπες αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε Ραφήνα και Πικέρμι, γιατί προσωπικά με έναν έλεγχο διαπίστωσα επίσης ότι είναι ανοικτές και εκτεθειμένες στο ευρύ κοινό.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας

Creative People

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα