17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΛαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Παρέμβαση για συνεδριάσεις Δ.Σ. Μαραθώνα

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Παρέμβαση για συνεδριάσεις Δ.Σ. Μαραθώνα

Μετά από παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα», της δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα και άλλων στις 13/12/2022 και στις 19/12/2022 έξω από το δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, με αίτημα τις ανοικτές συνεδριάσεις, αναβλήθηκαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, που ήταν να πραγματοποιηθούν για πολλοστή φορά με την απαράδεκτη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. Μέσα από αυτές τις αναβολές του Δημοτικού Συμβουλίου, ολοένα και πιο πολλοί κάτοικοι του Δήμου προβληματίζονται για το λόγο που το δίδυμο Τσίρκα – Κυπαρίσση θέλει συνεδριάσεις μακριά από τον κόσμο.

Αποκορύφωμα αυτής της άθλιας διαδικασίας, η επαναληπτική συνεδρίαση της 20/12/2022, πάλι με τηλεδιάσκεψη. Η πρόσκληση για την συνεδρίαση στις 12 μ.μ., στην οποία πήραν μέρος 10 σύμβουλοι του δημάρχου και 2 σύμβουλοι «πατερίτσες» του κ. Κυπαρίσση, από τους 33 Δημοτικούς Συμβούλους, στάλθηκε μία ώρα πριν τη συνεδρίαση, λες και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας σαν ορισμένους που, ενώ είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα, χρησιμοποιούνε το δημόσιο για να βιοπορίζονται.

Με αυτή τη μικρή συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων συζήτησαν και πέρασαν αποφάσεις που αφορούν κορυφαία θέματα, όπως ο φορομπηχτικός προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας. Αυτό, όταν την ίδια στιγμή για τα εργασιακά απαιτούν από τα σωματεία,  την παρουσία του 51% των μελών τους για να έχουν απαρτία και να μπορούν να πάρουν αποφάσεις.

Αναρωτιόμαστε, τί άλλο ήθελαν να κρύψουν στα υπόλοιπα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο με το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στην Ποσειδώνος, που ενώ είχαν έγγραφο από τις 15/3/22, το έφεραν προς συζήτηση μέσα στις γιορτές, όσο ότι τώρα θυμήθηκαν τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, καθώς και με άλλα θέματα το προηγούμενο διάστημα;;;

Την ίδια μέρα έκαναν και έκτακτη οικονομική επιτροπή για να μη χάσει το 1.200.000 ευρώ περίπου η κομματική τους φίλη, που εμφανίζεται σαν εικαστικός, τα λεφτά από το πρόγραμμα Τρίτση «The Cargo Project» που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», οι σύμβουλοι του ΚΚΕ, οι κάτοικοι του Μαραθώνα, οι νέοι και οι νέες του Δήμου μας που τους παίρνουν χαμπάρι, την νέα χρονιά πιο ορμητικά, πιο αγωνιστικά θα διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να έχουμε.

Όπως φέραμε πίσω τα σχέδιά τους για τον ΧΥΤΑ, έτσι θα τους χαλάμε τα σχέδια  για το ξεπούλημα της υγείας, της παιδείας, των υποδομών, θα αποκαλύπτουμε την καταστροφική πολιτική τους.

Καλές γιορτές με υγεία, δύναμη, αγώνες με την «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» και το ΚΚΕ δίπλα στους κατοίκους του Δήμου μας!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα