33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΛανθασμένη διατύπωση θέματος ημερησίας διάταξης του προσεχούς Δ.Σ. Ρ-Π προκαλεί ερωτηματικά

Λανθασμένη διατύπωση θέματος ημερησίας διάταξης του προσεχούς Δ.Σ. Ρ-Π προκαλεί ερωτηματικά

Το 2ο θέμα στην πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π περί Γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ του έργου «Νέος Επιβατικός Σταθμός Λιμένος Ραφήνας», προκάλεσε πολλά ερωτηματικά τόσο σε πολίτες, όσο και στους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας καθώς το περιγραφόμενο έργο «Νέος Επιβατικός Σταθμός Λιμένος Ραφήνας» εκ πρώτης όψεως αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Οργανισμό. Επίσης η εισήγηση που συνόδευε το εν λόγω θέμα, περί υδραυλικών έργων για την προστασία των διαβρωμένων πρανών κλπ εντός του λιμένος, ουδόλως συνέπιπτε με την διατύπωση του θέματος.

Ένεκα τούτου κι η αρνητική τοποθέτηση της Αγγέλας Ξηντάρα συμβούλου της μείζονος και του Σπύρου Κάρλου της ελάσσονος μειοψηφίας, στην χθεσινή (Δευτέρα 25/11) συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όπου τέθηκε προς συζήτηση το ίδιο θέμα, αφού δεν τους δόθηκαν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις, με την αιτιολογία να ζητηθούν αυτές απ’ τον ΟΛΡ.

Απ’ την στιγμή που λάβαμε την πρόσκληση εντοπίσαμε, το δυσνόητο του εν λόγω θέματος κι αρχίσαμε να το ψάχνουμε ενδελεχώς, ώστε να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε το αναγνωστικό μας κοινό με την πρέπουσα αξιοπιστία που χαρακτηρίζει τα γραφόμενά μας.

Κατ’ αρχάς επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΟΛΡ ο οποίος αρχικά μας είπε ότι πρόκειται περί λάθους διατύπωσης. Κάτι που επιβεβαίωσαν οι δηλώσεις του που έδωσαν μια τελείως διαφορετική εικόνα στο εν λόγω θέμα καθώς αφορά παλαιότερη απόφαση του Οργανισμού να παραχωρήσει τμήματα της χερσαίας ζώνης στο δήμο που ούτως ή άλλως δεν εξυπηρετούν λιμενικούς σκοπούς π.χ. παραλίες Κόκκινο λιμανάκι και Μαρίκες, Πάρκο Καραμανλή, Άγιος Νικόλαος και ο προαύλιος χώρος του.

Αυτή η υπόθεση λόγω λανθασμένων τοπογραφικών σχεδιαγραμμάτων που έστειλε η απελθούσα διοίκηση του Οργανισμού απορρίφτηκε απ’ το ΤΑΙΠΕΔ και στο παρά πέντε η σημερινή διοίκηση με ενέργειές της κατάφερε να προλάβει πριν την οριστική απόρριψη. Έτσι στάλθηκαν νέα τοπογραφικά, όπου περιγράφονται ενδελεχώς οι συγκεκριμένοι προς παραχώρηση χώροι και αναμένεται η θετική απόφαση για την παραχώρησή τους στο δήμο. Υπάρχει επίσης χρηματοδότηση για έργα υποστήριξης διαβρωμένων πρανών εντός του λιμένος τα οποία εκ της φύσεώς τους προηγούνται.

Όσον αφορά τη γνωμοδότηση επί της συγκεκριμένης ΜΠΕ απ’ το δήμο, επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο για να μας διευκρινίσει επ’ ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Μας είπε ότι η γνωμοδότηση αφορά υδραυλικά έργα που θα γίνουν εντός του λιμένος, ώστε να σταματήσουν τη διάβρωση που παρατηρείται στα πρανή κάτω απ’ τον ναΐσκο του Αγίου Νικολάου και σε άλλα σημεία ώστε να προστατευτούν από περαιτέρω κατολισθήσεις. Ένεκα τούτου κι η θετική εισήγηση του εν λόγω θέματος, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που μας κοινοποίησε.

Το πως συνδιάζονται οι διευκρινίσεις των δύο πλευρών με την συγκεκριμένη διατύπωση του υπό συζήτηση θέματος στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, επαφίεται στην κρίση κάθε αναγνώστη. Εμείς απλά σας μεταφέραμε όσα μάθαμε από τις δύο πλέον αξιόπιστες πηγές. Επιπλέον επισυνάπτουμε την εισήγηση του θέματος απ’ την δημοτική αρχή με θετικό πρόσημο.

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα