19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜακάβριο! Μνήματα προς χρήση(?) έξω απ’ τη μάντρα του κοιμητηρίου Ραφήνας

Μακάβριο! Μνήματα προς χρήση(?) έξω απ’ τη μάντρα του κοιμητηρίου Ραφήνας

Φρίκη προκαλεί η θέα τριών νεόδμητων τάφων – άραγε προορίζονται για μελλοντικές ταφές; – έξω απ’ την μάντρα του κοιμητηρίου Ραφήνας. Οι πρόσφατα κατασκευασμένοι τάφοι βρίσκονται σε κοινή θέα στο χωράφι που εφάπτεται με το κοιμητήριο στα δεξιά όπως βλέπουμε την κεντρική είσοδο, το οποίο έχει αγοραστεί προ καιρού με σκοπό την κατασκευή υποστηρικτικών λειτουργιών του υφιστάμενου κοιμητηρίου.

Ωστόσο η εικόνα και μόνο των τριών μελλοντικών(;) μνημάτων, γεννά υποψίες επέκτασης του νεκροταφείου, αφού και η δημοτική αρχή Μπουρνούς δεν αποφασίζει να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις του νέου νεκροταφείου Πικερμίου που ξεκίνησε ο τότε κοινοτάρχης Πικερμίου Θανάσης Αδαμόπουλος. Μια ακόμα πονεμένη ιστορία με την οποία θ’ ασχοληθούμε προσεχώς.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Βασίλης Μπουρνιάς εκπροσωπώντας τη «Νέα Αντίληψη” για τη Ραφήνα και το Πικέρμι, θέτει σημαντικά ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις απ’ τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς.

Ρωτά ο κος Μπουρνιάς:

Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε «επέκταση» του κοιμητηρίου Ραφήνας;

Στην αντίληψή μας υπέπεσε κατασκευή τάφων στα αγροτεμάχια που εφάπτονται στο Κοιμητήριο Ραφήνας και αγοράστηκαν από το Δήμο για δημιουργία χώρου στάθμευσης, θυρίδων οστεοφυλάκιου, πιθανώς κυλικείου, χώρου αποθήκευσης και για άλλες υποστηρικτικές λειτουργίες.

Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με τον «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ» του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, η έκταση αυτή δεν περιλαμβάνεται στα όρια του Κοιμητηρίου της ΔΕ Ραφήνας.

Διατηρώντας κάποια επιφύλαξη γιατί πιστεύουμε ότι με τέτοια σοβαρά και ιδιαιτέρως ευαίσθητα θέματα η Δημοτική Αρχή δεν πειραματίζεται, προκύπτουν όμως ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ στα οποία οι δημότες ζητούν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ από το Δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο.

-Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τροποποιεί ή συμπληρώνει εκείνη με την οποία εγκρίθηκε η αναγκαιότητα πραγματοποίησης αγοράς ιδιωτικών ακινήτων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την εξυπηρέτηση υποστηρικτικών υπηρεσιών του Κοιμητηρίου Ραφήνας;

-Έχει χαρακτηριστεί «νεκροταφείο» ο χώρος στον οποίο κατασκευάστηκαν οι τάφοι έξω από το υφιστάμενο Κοιμητήριο;

-Επηρεάζονται οι όροι και η διαδικασία χρηματοδότησης για την αγορά των αγροτεμαχίων συνολικής έκτασης 16.000 τ.μ. περίπου, στην περίπτωση διαφοροποίησης του σκοπού για τον οποίο αγοράστηκαν;

-Δεν απασχολεί τους εμπνευστές αυτής της κίνησης η αλγεινή εικόνα “τάφων σε χωράφι”;

Βασίλης Μπουρνιάς

«Νέα Αντίληψη”

για τη Ραφήνα και το Πικέρμι

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα