34.2 C
Athens
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDMaster Plan λιμένα Ραφήνας: Συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή εκτός ΚΚΕ, εναντίον καταστροφικών...

Master Plan λιμένα Ραφήνας: Συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή εκτός ΚΚΕ, εναντίον καταστροφικών συνεπειών εφαρμογής του

Οι δημότες αποτελούν έρμαια της ψήφου που έδωσαν στον Μπουρνούς παλαιότερα και στην Τσεβά αργότερα με μόνο κριτήριο την αποπομπή Μπουρνούς, χωρίς καθόλου να νοιαστούν, ενώ τους ήξεραν πολύ καλά, ότι και οι δύο αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία στην καταστροφική πορεία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Βεβαίως δεν μένουν εκτός κάδρου οι δημοτικοί σύμβουλοι που υποστηρίξαν και υποστηρίζουν τα δύο μοιραία για την περιοχή πρόσωπα.

Ολοκληρωμένο πακέτο παρεμβάσεων για να τεθεί φραγμός στις καταστροφικές συνέπειες του master Plan  Λιμένος Ραφήνας, κατέθεσε ο επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Ανδρέας Βασιλόπουλος, το οποίο αρνήθηκαν τεχνηέντως να δεχτούν τόσο η κα Τσεβά, όσο κι ο τέως δήμαρχος κος Μπουρνούς, οι οποίοι με εύσχημο τρόπο αποχώρησαν δυναμιτίζοντας την διαπαραταξιακή.

Όπως ομολόγησε η κα Τσεβά έχει μιλήσει ήδη με το ΤΑΙΠΕΔ και τους καθ’ ύλη υπευθύνους Υπουργούς, χωρίς ωστόσο να καταθέσει τι έχει συζητηθεί. Επιτέθηκε επίσης στον προκάτοχό της Μπουρνούς λέγοντας ότι ο ίδιος έχει υπογράψει ήδη το επίμαχο master plan, κάτι που εξόργισε τον κο Μπουρνούς και αποχώρησε πρώτος.

Μετέπειτα αποχώρησε και η κα Τσεβά, η οποία δεν άντεξε τις πιέσεις που της ασκούνταν απ’ τους Βασιλόπουλο και Αλειφαντή, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για το λόγο αποχώρησής της. Στη θέση της ανέλαβε ο αντ’ αυτής αντιδήμαρχος Βασίλης Μπουρνιάς, ο οποίος ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, ένιψε τας χείρας του και δήλωσε ότι το μόνο που θα κάνει είναι να κηρύξει την λήξη εργασιών της διαπαραταξιακής.

Θλιβερό συμπέρασμα: Οι δημότες αποτελούν έρμαια της ψήφου που έδωσαν στον Μπουρνούς παλαιότερα και στην Τσεβά αργότερα με μόνο κριτήριο την αποπομπή Μπουρνούς, χωρίς καθόλου να νοιαστούν, ενώ τους ήξεραν πολύ καλά, ότι και οι δύο αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία στην καταστροφική πορεία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Βεβαίως δεν μένουν εκτός κάδρου οι δημοτικοί σύμβουλοι που υποστηρίξαν και υποστηρίζουν τα δύο μοιραία για την περιοχή πρόσωπα.

Ακολουθεί Δελτίο τύπου της παράταξης “Δύναμη Ανάπτυξης” του Ανδρέα Βασιλόπουλου:

Ολοκληρώθηκε χθες 25/5 η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (πλην της παράταξης του ΚΚΕ) με στόχο την αποτροπή της καταστροφικής για τον Δήμο μας εφαρμογής του Master Plan του λιμένα Ραφήνας. Οι επικεφαλής των παρατάξεων, μετά από σύντομες τοποθετήσεις κατέθεσαν προτάσεις για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, αναφέρθηκε στη σημασία και τη δύναμη της από κοινού ανάληψης πρωτοβουλιών τονίζοντας ότι το Master Plan και πρέπει και μπορούμε να το σταματήσουμε και να σχεδιάσουμε την πόλη όπως εμείς θέλουμε να είναι. Ο Στέλιος Αλειφαντής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης σημείωσε ότι είναι λάθος να λέμε ότι θα σταματήσουμε όταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση τις διεκδικήσεις, εκτιμώντας ότι ο αγώνας όλων μας θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όπως και τις προηγούμενες δύο φορές (στη συζήτηση στο ΚΑΠΗ και στο Δημοτικό Συμβούλιο), κατέθεσε συγκεκριμένο σχέδιο, διαρθρωμένο σε τέσσερις ενότητες, με δράσεις που μπορούν αποτελεσματικά να αποτρέψουν την εφαρμογή της μελέτης του Master Plan. Παραθέτουμε συνοπτικά τις δράσεις αυτές:

Α. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
– Προετοιμασία κοινών ανακοινώσεων – δελτίων τύπου (ως διαπαραταξιακή) για να δείχνουμε ενωμένος Δήμος
– Πρόσληψη γραφείου επικοινωνίας που να αναλάβει τις ανακοινώσεις της διαπαραταξιακής να τις στείλει στα τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ

Β. ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ
– Πρόσληψη Νομικού Γραφείου για να προτείνει στη διαπαραταξιακή τις νομικές δυνατότητες εναντίωσης στο Master Plan και να τρέξει τις νομικές ενέργειες που θα αποφασίσουμε.
– Πρόσληψη μελετητή που να εισηγηθεί στη διαπαραταξιακή τα επώδυνα σημεία που πρέπει να τονίσουμε ως απόλυτα ζημιογόνα για το Δήμο και τα λάθη της μελέτης του master plan που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Γ. ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
– Εκκίνηση επαφών με κρατικούς παράγοντες με τη συμμετοχή της διαπαραταξιακής επιτροπής και εμπειρογνωμόνων του Δήμου μας.
– Αίτημα για συγκεκριμένες δεσμεύσεις των Τοπικών Βουλευτών ότι θα προστατεύσουν και θα υπερασπιστούν το Σχεδιασμό του Δήμου μας.

Δ. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
– Ενημέρωση πολιτών για τον τρόπο και χρόνο παρέμβασης στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
– Ενημέρωση φορέων για τον τρόπο και χρόνο παρέμβασης στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
– Διεξαγωγή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
– Επικοινωνία της γνώμης των πολιτών και τοπικών φορέων στα τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Επικεφαλής Ανδρέας Βασιλόπουλος

Τηλ. 210 8056325 – www.dynamianaptyxis.gr

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα