32.5 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDMaster plan λιμένος Ραφήνας: Δημόσια ενημέρωση για τα μάτια του κόσμου

Master plan λιμένος Ραφήνας: Δημόσια ενημέρωση για τα μάτια του κόσμου

Η δημόσια ενημέρωση – συζήτηση που διοργανώνει η αρχή Τσεβά γίνεται χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό για μεγάλη κινητοποίηση που θα μπορούσε να ταρακουνήσει το ΤΑΙΠΕΔ, σε μικρό χώρο (ΚΑΠΗ Ραφήνας) και παρά τις φιλόδοξες φανφάρες Τσεβά ότι θα γίνουν στη συνέχεια και άλλες μαζώξεις, χρόνος δεν υπάρχει…

Η Τσεβά είναι ανίκανη ν’ αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ διαπαραταξιακής επιτροπής και δημόσιας ενημέρωσης – συζήτησης των πολιτών, παρά την φιλότιμη προσπάθεια Μπουρνούς – Βασιλόπουλου – Αλειφαντή να  της δείξουν τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο.

Σ’ όλα τα επιχειρήματά τους απαντούσε για δημοκρατία, δημόσιο διάλογο κι άλλες παρόμοιες ανοησίες και για να δείξει την πολυμάθειά της αναφέρθηκε στην… Πνύκα όπου συγκαλούνταν η Εκκλησία του δήμου στην αρχαιότητα!

ΣΜΠΕ master plan λιμένος Ραφήνας

Η πρόσφατη απόφαση διαπαραταξιακής επιτροπής για αποτροπή της απαράδεκτης ΣΜΠΕ που προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ στο master plan του λιμένος Ραφήνας, παρότι ομόφωνα δεκτή, ναυάγησε από τις εκ των υστέρων σκέψεις.

Περίεργη ωστόσο χαρακτηρίζεται η υπαναχώρηση του Κώστα Ξηντάρα που φαίνεται ο μόνος που επιδιώκει τη συνεννόηση και τη συνεργασία στα μεγάλα θέματα, αλλά αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος λίγος, πολύ λίγος δυστυχώς.

Φαίνεται όμως ότι η ανασφάλεια της Τσεβά που βλέπει παντού Εφιάλτες να υποβουλεύονται την καρέκλα της, δεν θέλει να αποδεχτεί καμιά συνεργασία φοβούμενη ότι κάποιοι, ακόμη και μέσα στην παράταξή της, θα κλέψουν τη «δόξα» της επιτυχίας, παρότι βρισκόμαστε τεσσερισήμισι χρόνια μακριά απ’ τις δημοτικές εκλογές.

Έτσι επιβάλλει την άποψή της και στον συν-δήμαρχό της Κώστα Ξηντάρα που έχει καταντήσει υποχείριο της παντελώς άσχετης επί παντός επιστητού Τσεβά.

Γεγονός που επιβεβαιώθηκε στην συνεδρίαση του Σώματος την 31η Μαΐου, όταν κατά την κρίση της η Τσεβά, εξομοίωσε την διαπαραταξιακή επιτροπή με την πρόσκληση ενημέρωσης των πολιτών για το επίμαχο θέμα του master plan λιμένος Ραφήνας, κραδαίνοντας ένα χαρτί όπου μόλις λίγη ώρα πριν κοινοποιήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους και ανέφερε ότι:

«Σας προσκαλούμε σε μια κρίσιμη και εποικοδομητική ανοιχτή, δημόσια συζήτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων, σωματείων, φορέων και κατοίκων του Δήμου, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan) του Λιμένα Ραφήνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, αριθ. 21».

Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η έπαρση που της έδινε η πεποίθηση ότι τους είχε ταπώσει όλους, ώστε απαντούσε ειρωνικά, απαξιωτικά και υποτιμητικά στους επικεφαλής Μπουρνούς και Βασιλόπουλο, αλλά και στον Αλειφαντή, θέλοντας να περάσει ότι κατέχει περισσότερα απ’ όλους τους.

Μέσα στην αλαζονεία που την διακατείχε, ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της γυναικείας αξιοπρέπειας που έφεραν σε δύσκολη θέση ακόμα και τους συμβούλους της που παρακολουθούσαν αμήχανοι το παραλήρημά της.

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει άραγε το επίπεδο αυτής της δημοτικής αρχής;

Η Τσεβά αποτελεί πλέον μέρος του προβλήματος κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι δημοτικοί της σύμβουλοι παρότι παραμένουν σιωπηλοί, για δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, που όμως στρέφονται εναντίον του κοινού καλού κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο απ’ τους πολίτες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα