28.5 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDMaster Plan Λιμένος Ραφήνας: Ομόφωνη απόφαση για διαπαραταξιακή επιτροπή – Ο αγώνας...

Master Plan Λιμένος Ραφήνας: Ομόφωνη απόφαση για διαπαραταξιακή επιτροπή – Ο αγώνας στα χέρια των πολιτών

Η χτεσινή (Δευτέρα 20/5/2024) συνεδρίαση του Σώματος Ραφήνας-Πικερμίου πρέπει να θεωρείται ιστορική, αρκεί να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ενεργοποίησης της διαπαραταξιακής επιτροπής...

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου ξεκίνησε με αλλαγή τίτλου της πρόσκλησης η οποία μετασχηματίστηκε από γνωμάτευση – απόφαση σε συζήτηση για το master plan λιμένος Ραφήνας, κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του Βαγγέλη Μπουρνούς δημοτικού συμβούλου μείζονος μειοψηφίας.

Αρχικά υπήρξαν αιχμές κατά της κας Τσεβά για την πρόσκληση – ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας απ’ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΡ Α.Ε., για την προτεινόμενη ΣΜΠΕ του master plan που περιγράφει μια καταστροφική επέκταση του λιμανιού της πόλης.

Κι ενώ η απαξιωτική συμπεριφορά της κ. Τσεβά  προς τους κ. Μπουρνούς και Βασιλόπουλο, αποθάρρυνε για την καλή συνέχεια και τον πιο ανεκτικό ακροατή, τόσο στο πολυπληθές ακροατήριο εντός της αίθουσας, όσο και σε όσους παρακολουθούσαμε μέσω διαδικτύου, η συνέχεια εξέπληξε ευχάριστα.

Μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής παρατάξεων Μπουρνούς – Βασιλόπουλου – Τερζοπούλου, όπου σαφέστατα φάνηκε ότι συμφωνούσαν απόλυτα στην προσβολή της προτεινόμενης ΣΜΠΕ ακόμα  και στο ανώτατο δικαστήριο (ΣτΕ) και την πρόταση Βασιλόπουλου για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής όπου θα «τρέξει» το θέμα όπου χρειάζεται με ισχυρά στοιχεία αντιπαράθεσης. Πρόταση που υιοθετήθηκε απ’ όλους τους συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας.

Επίσης ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η πόλη πρέπει ν’ αποφασίσει για το πώς θέλει να διαμορφωθεί το λιμάνι της κι όχι το λιμάνι να ενεργεί αυτόνομα εις βάρος της πόλης.

Σημαντική θεωρείται κι η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος Στέλιου Αλειφαντή ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι εκτός των ως άνω, σημαντική είναι η κινητοποίηση των κατοίκων για την επιτυχία του στόχου.

Όπως φάνηκε απ’ τις τοποθετήσεις πολλών κατοίκων που παρακολουθούσαν και στους οποίους δόθηκε ο λόγος μετά την ολοκλήρωση παρεμβάσεων των συμβούλων, όχι μόνο συμφώνησαν με τον κ. Αλειφαντή, αλλά έθεσαν εαυτόν τόσο για την ενδελεχή ενημέρωση των συμπολιτών τους, όσο και στην ενεργή συμμετοχή τους στις ανθρωπογενείς κινητοποιήσεις.

Εν κατακλείδι: Η χτεσινή (Δευτέρα 20/5/2024) συνεδρίαση του Σώματος Ραφήνας-Πικερμίου πρέπει να θεωρείται ιστορική, αρκεί να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ενεργοποίησης της διαδημοτικής επιτροπής, ώστε να ανατραπεί κι η δικαιολογημένη επιφύλαξη του κ. Ευαγγέλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος αναφέρθηκε σε προηγούμενη απόφαση για διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκε λόγω αδράνειας – ηθελημένης ή μη – της δημοτικής αρχής Τσεβά που είχε αναλάβει τα δέοντα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα