17.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜαθήματα κατάρτισης Προϋπολογισμού Πιστικίδη προς διοίκηση Μπουρνούς – Ο λόγος που τον...

Μαθήματα κατάρτισης Προϋπολογισμού Πιστικίδη προς διοίκηση Μπουρνούς – Ο λόγος που τον καταψήφισε

Β. Πιστικίδης: Ο προϋπολογισμός δεν συμπεριλαμβάνει εμβληματικά έργα που να αποτυπώνουν κατεύθυνση αναπτυξιακής τροχιάς και να περιμένουμε να αλλάξουν το τοπίο και τον χαρακτήρα του Δήμου.

«Ένας προϋπολογισμός πρέπει να είναι αναπτυξιακός και σταθερά προσανατολισμένος στην ευημερία του Δήμου και των πολιτών του» τονίζει ο Βασίλης Πιστικίδης, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης και αναλύει τους λόγους που τον ανάγκασαν να τον καταψηφίσει.

Ακολουθεί το σκεπτικό του Βασίλη Πιστικίδη σχετικά με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η διοίκηση Μπουρνούς και ήταν ο λόγος που τον καταψήφισε:

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023 Μια χαμένη ευκαιρία

Ένας προϋπολογισμός πρέπει να είναι αναπτυξιακός και σταθερά προσανατολισμένος στην ευημερία του Δήμου και των πολιτών του.

Με τις πληγές από την οικονομική κρίση και ως συνέχεια από την υγειονομική να παραμένουν ακόμα νωπές, την ενεργειακή κρίση και την πληθωριστική πίεση να δημιουργούν αυξημένες ανάγκες και δαπάνες, ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2023 αποτελούσε πραγματικά μια ευκαιρία. Με τον σημερινό προϋπολογισμό η ευκαιρία χάνεται αφού συζητάμε για έναν προϋπολογισμό απλά διαχειριστικό και στηριζόμενο στις επιχορηγήσεις και τον σχεδιασμό της κεντρικής κυβέρνησης.

Υπάρχει έλλειψη διορατικότητας και σχεδιασμός για μακρόπνοο έργο -αλήθεια για ποιο έργο να μιλήσουμε όταν ούτε καν την πιστοποίηση των παιδικών χαρών δεν έχετε ολοκληρώσει και όσον αφορά το διοικητικό έργο έχετε φέρει τόσες φορές το θέμα της ενοικίασης ακινήτων στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ανεβοκατεβάζετε αποφάσεις στην διαύγεια – ο τόπος χρειάζεται έργο  που θα μπορούσε να είναι πυξίδα για το μέλλον της Ραφήνας και του Πικερμίου αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Εμείς δεν σταματάμε ποτέ να εργαζόμαστε, συστηματικά και μεθοδικά -από την θέση που μας κατέταξαν οι πολίτες- για την ευημερία της πόλης με ορίζοντα τις επόμενες γενιές μέσα από τις παρεμβάσεις μας που συστηματικά η διοίκηση αγνοεί.

Συμπερασματικά ο προϋπολογισμός δεν συμπεριλαμβάνει εμβληματικά έργα που να αποτυπώνουν κατεύθυνση αναπτυξιακής τροχιάς και να περιμένουμε να αλλάξουν το τοπίο και τον χαρακτήρα του Δήμου.

Για αυτό τον λόγο και καταψηφίζουμε.

Βασίλης Πιστικίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα