21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜΑΖΙ με τον Ανδρέα ο Σταμάτης Ζόγκαρης – Όραμα το παραρεμάτιο πάρκο...

ΜΑΖΙ με τον Ανδρέα ο Σταμάτης Ζόγκαρης – Όραμα το παραρεμάτιο πάρκο στο δέλτα του Μ. Ρέματος

Ανδρέας Βασιλόπουλος: Με τον Σταμάτη προστατεύουμε το περιβάλλον, θωρακίζουμε την Ραφήνα από τις πλημμύρες, μεταμορφώνουμε το δέλτα του Μεγάλου Ρέματος σε παραρεμάτιο πάρκο, το μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, παρουσιάζει τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Σταμάτη Ζόγκαρη:  

ΜΑΖΙ στη “Δύναμη Ανάπτυξης” ο Σταμάτης Ζόγκαρης και η χαρά μου είναι μεγάλη.

Με τον Σταμάτη προστατεύουμε το περιβάλλον, θωρακίζουμε την Ραφήνα από τις πλημμύρες, μεταμορφώνουμε το δέλτα του Μεγάλου Ρέματος σε παραρεμάτιο πάρκο, το μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σταμάτη οι σπουδές σου, η εμπειρία σου και τα τόσα χρόνια που ασχολείσαι με την περιοχή μας είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της περιοχής.

Λίγα λόγια για το Σταμάτη…

Ο Δρ. Σταμάτης Ζόγκαρης είναι Ερευνητής στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών-ΕΛΚΕΘΕ και μάχιμος φυσιοδίφης και ακτιβιστής. Έχει από το την δεκαετία του ’80 εργαστεί για την δημιουργία και ανάπλαση προστατευόμενων περιοχών και οικολογικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα.

Ως στέλεχος του Τομέα Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛΚΕΘΕ προώθησε έργα προστασίας ποταμών και υγροτόπων, μεταξύ αυτών επιτυχείς οριοθετήσεις δεκάδων μικρών υγροτόπων στην Αττική μέσω της θεσμοθέτησης του νόμου 4277/2014 (Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής).

Διετέλεσε μέλος ΔΣ στον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας (Ν. 4519 / ΘΕΚ 25/2018) και έχει συμμετάσχει σε σημαντικά έργα ανάπλασης και αποκατάστασης υγροτόπων στον Αμβρακικό Κόλπο, σε ταμιευτήρες της ΔΕΗ και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί και σε πολλά επιτυχημένα προγράμματα τουριστικής προβολής που προωθούν την φύση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, σε κέντρα πληροφόρησης, μουσεία και πρωτοβουλίες «τουρισμού φύσης».

Από το 1997 ασχολείται με την ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας όπως και με την καταγραφή της βιοποικιλότητας στην Ραφήνα όπου παραθερίζει και τώρα ζει. Μαζί με ομάδα διακεκριμένων ερευνητών ο Σταμάτης υποστηρίζει πρόταση για την προστασία και ανάπλαση νέου Πάρκου στην Εκβολή του Μεγάλου Ρέματος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα