19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜε ένα τριαντάφυλλο καλημέρισε ο Δήμαρχος Παιανίας Ι. Μάδης τις κυρίες του...

Με ένα τριαντάφυλλο καλημέρισε ο Δήμαρχος Παιανίας Ι. Μάδης τις κυρίες του δήμου

Με μια συμβολική κίνηση, ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, καλημέρισε τις κυρίες του Δήμου Παιανίας ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο Δήμαρχος Παιανίας μιλώντας με υπαλλήλους του δήμου σημείωσε πως η σημερινή μέρα αποτελεί μέρα μνήμης για τους αγώνες που έκαναν οι γυναίκες για ίσα δικαιώματα.

«Σήμερα αυτά μοιάζουν μακρινά αλλά αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά οι γυναίκες παραμένουν αδικημένες. Στην εποχή των πάσης φύσεως δικαιωμάτων καλούνται να στέκονται στην κοινωνία μας ως μητέρες, σύντροφοι, εργαζόμενες. Ενας αγώνας απαιτητικός. Η βελτίωση που καταγράφεται σε κάθε γενιά δεν είναι αρκετή. Πρέπει να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα βήματα ώστε η ισότητα να μην είναι ο στόχος αλλά η πραγματικότητα. Τιμούμε και αγαπάμε τις γυναίκες κάθε μέρα. Αυτή η μέρα αποτελεί υπενθύμιση για εμάς τους άνδρες να τις σεβόμαστε λίγο παραπάνω και να τις στηρίζουμε ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο Ισίδωρος Μάδης.

Ο Δήμος Παιανίας και η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Παιανίας διοργανώνει εκδήλωση για τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία μας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ζέφης Δημαδάμα, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στις 19:00 στην Αίθουσα Συνιδιοκτησίας. Με ενδιαφέροντα δρώμενα και μουσική.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Μάρθα Λεκκάκου σε δήλωσή της σημειώνει:

«Μα τι γιορτή είναι τούτη; Είναι δυνατόν η Γυναίκα να γιορτάζει μια φορά τον χρόνο; Φαντάζομαι πως όλοι θα πείτε: ‘’φυσικά όχι’’. Και θα έχετε δίκιο. Διότι Γυναίκες και Άντρες, γιορτάζουμε κάθε στιγμή της ζωής μας. Ή τουλάχιστον έχουμε εκατομμύρια λόγους να το κάνουμε αυτό. Ωστόσο, η σημερινή, θεσμοθετημένη ημέρα έχει τον δικό της συμβολισμό.

Ως υπενθύμιση ότι έχουν πολλά να γίνουν για το άλλο μισό του ουρανού, τη Γυναίκα. Και καθώς οι άνθρωποι έχουμε ως μοναδικό ταβάνι του μυαλού μας τον ουρανό, κοιτώντας ψηλά, με τα πόδια στο έδαφος και την καρδιά στραμμένη στον Άνθρωπο, ίσως το μοναδικό που αξίζει να κάνουμε είναι να αγαπούμε. Τον Άνθρωπο. Τη Γυναίκα. Τον Άνδρα. Το παιδί.

Και στην Αγάπη δεν υπάρχουν έμφυλες διακρίσεις. Δεν υπάρχουν όρια, πλαίσια, φραγμοί. Είμαι ευτυχής που στον Δήμο Παιανίας, η Δημοτική Αρχή, με πολιτικό προϊστάμενο τον Δήμαρχό μας, Ισίδωρο Μάδη, δεν είχε ποτέ ‘’ζητήματα’’ έμφυλων διακρίσεων. Τουναντίον μάλιστα.

Στον Δήμο Παιανίας έχουμε Γενική Γραμματέα γυναίκα, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου γυναίκα, αντιδημάρχους γυναίκες, νομική σύμβουλο Δημάρχου γυναίκα. Όπως άλλωστε έχουμε και άντρες σε θέσεις ευθύνης. Ισάξια και ισότιμα. Άρα εδώ, κοιτούμε τον ουρανό ολόκληρο. Και αυτό από μόνο του είναι ενδεικτικό».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα