17.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΜε πράξεις όχι με λόγια ο υπ. Δήμαρχος Ρ-Π εγγυάται δράσεις για...

Με πράξεις όχι με λόγια ο υπ. Δήμαρχος Ρ-Π εγγυάται δράσεις για ένα δήμο της καινοτομίας

Η πιλοτική δράση διαχείρισης και αποκομιδής βλαστικών που πραγματοποίησε ο Α. Βασιλόπουλος κι η ομάδα του, στην εκπομπή του Αντ1 «Τώρα για το Μέλλον»

Θυμάστε την πιλοτική δράση που ανέλαβε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος τέλος της άνοιξης του 2022, για την διαχείριση των βλαστικών στην πηγή; Μια δράση που χλεύασαν οι αυλικοί της διοίκησης Μπουρνούς, η οποία ωστόσο προχώρησε, κατέθεσε τ’ αποτελέσματα που είχε και κέρδισε το βραβείο “BRONZE” ENVIROMENTAL AWARDS 2022;

Για όσους δεν θυμούνται, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τη συλλογή των κλαδεμάτων στα σημεία απόθεσης τους ανά γειτονιά σε Ραφήνα και Πικέρμι, τον θρυμματισμό τους επί τόπου και την αποκομιδή του τρίμματος από φορτηγά τα οποία άδειασαν σε μονάδες κομποστοποίησης.

Η δράση αυτή παρουσιάστηκε στις 7/12 στην εκπομπή του Αντ1 «Τώρα για το μέλλον» με σχετικές δηλώσεις του εμπνευστή της Ανδρέα Βασιλόπουλου, που διεκδικεί με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας το δημαρχιακό θώκο του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Δηλώσεις Ανδρέα Βασιλόπουλου:

Στις δηλώσεις που έκανε στον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 ο υπ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος είπε: «Η ομάδα της παράταξής μας «Δύναμη Ανάπτυξης», με τη δράση που αναλάβαμε, αποδείξαμε ότι αν οι Δήμοι επέλεγαν τον τρόπο αυτό για να συλλέγουν τα κλαδέματα θα εξοικονομούσαν χρήματα, υπαλλήλους αλλά και οχήματα. Παράλληλα θα μείωναν τόσο τα έξοδα στα καύσιμα όσο και τη ρύπανση που προκαλούν οι πολλαπλές διαδρομές των φορτηγών.

Φανταστείτε πόσες διαδρομές θα έπρεπε να εκτελέσουν φορτηγά γεμάτα κλαδέματα που μαζεύει η αρπάγη, μεταφέροντας ελάχιστο βάρος μεν αλλά μεγάλο όγκο, απ’ το ένα σημείο στο άλλο, συν τη δαπάνη σε καύσιμα και τη ρύπανση του περιβάλλοντος απ’ τα καυσαέρια».

Δείτε το σχετικό video ΕΔΩ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα